Άφησε υποσχέσεις ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ σε φιλική αναμέτρηση. Ο αγώνας ήταν πρόβα τζενεράλε για τους “Πράσινους”, καθώς ήταν το τελευταίο τους φιλικό πριν ριχτούν στις μάχες για το πρωτάθλημα της Super League. Το “Τριφύλλι” στοίχημα πως άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μιας και επικράτησε εύκολα της Ξάνθης, την οποία και νίκησε με σκορ 3-0. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι Δημήτρης Κολοβός και Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος χρίστηκε δύο φορές σκόρερ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να πραγματοποιούν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, να μπαίνουν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνουν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Ωστόσο, ο κύριος Δώνης είχε έντονα παράπονα από τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν σε άθλια κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν πήρε μέρος στην αναμέτρηση καθώς την τελευταία στιγμή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του και έμεινε εκτός αποστολής. Ο νεαρός άσος ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο περονιαίο και προτιμήθηκε κυρίως για προληπτικούς λόγους να μείνει εκτός. Πάντως η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς πραγματοποιήθηκε στο 17ο λεπτό όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολοβού πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 21ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ζαχίντ, ο Δώνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 28ο λεπτό ο Ζαχίντ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ από πλάγια θέση από την μικρή περιοχή αλλά αυτό πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 29ο λεπτό ο κίπερ της Ξάνθης, Αμπάντ, μπλόκαρε το σουτ του Ινσούα. Στο 37ο λεπτό ο Μακέντα μετά από προσωπική προσπάθεια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σημείωσε το 1-0. Στο 40ο λεπτό μετά από σέντρα του Ινσούα, ο Μακέντα έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Αμπάντ το απέκρουσε, όμως στην συνέχεια ο Κολοβός πήρε το ριμπάουντ και από κοντινή απόσταση με σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 54ο λεπτό ο Ζαχίντ έβγαλε τον Μακέντα σε θέση τετ α τετ και αυτός με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 77ο λεπτό ο Κότσαρης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Κοβάτσεβιτς. Στο 82ο λεπτό ο Ντε Αμορίμ από πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά ο Κότσαρης το απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό ο Αμπάντ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μολό.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη (62΄ Κότσαρη), Πούγγουρα (46΄ Μαυρομμάτη),  Δώνη (62΄ Αλεξανδρόπουλο), Γιόχανσον, Κολοβό (62΄ Καμπετσή), Κουρμπέλη (62΄ Θεοχάρη), Χατζηθεοδωρίδη (46΄ Μολό), Ινσούα (46΄ Ζαγαρίτη),  Νούνες (46΄ Κολοβέτσιο), Μακέντα (62΄ Βέργο) και Ζαχίντ.

Αφήστε μια απάντηση