Εκτός προπόνησης ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό

Το κλίμα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα στοίχημα ότι δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Στο “Τριφύλλι” μετά την βαριά ήττα εντός έδρας από τον ΟΦΗ με σκορ 1-3, υπάρχει κατήφεια και έντονος προβληματισμός για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος της Super League.

Παρά την ήττα από τον ΟΦΗ και την κακή εμφάνιση της ομάδας ο προπονητής των “Πρασίνων”, Γιώργος Δώνης, είχε και άλλο ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Φεντερίκο Μακέντα να ολοκληρώνει τον αγώνα με έντονες ενοχλήσεις στην μέση του.

Ο Μακέντα προς το τέλος της αναμέτρησης αισθάνθηκε πόνους στην μέση του, όμως επειδή η ομάδα είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της, έσφιξε τα δόντια και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τέλους.

Ωστόσο, ο 28χρονος επιθετικός δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, με συνέπεια να μην πάρει μέρος στην τελευταία προπόνηση του συλλόγου. Ο Ιταλός στράικερ ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας και το ερχόμενο διάστημα θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου, η κατάσταση του έμπειρου φορ δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και για κυρίως προληπτικούς λόγους θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό αποτελεί το γεγονός ότι αυτό το σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League, εξαιτίας των διεθνών αναμετρήσεων, και ο Μακέντα θα έχει όλο τον χρόνο ώστε να ανεβάσει στροφές και να τεθεί στην διάθεση του κυρίου Δώνη με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Στα της προπόνησης, όσοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα στον αγώνα με τον ΟΦΗ ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Από εκεί και πέρα, το “Τριφύλλι” έχασε για τις δύο επόμενες αγωνιστικές τον Δημήτρη Κουρμπέλη εξαιτίας της απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο 25χρονος χαφ θα απουσιάσει από τους αγώνες με Άρη και Ολυμπιακό και ο κύριος Δώνης καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του.

Μία από τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό του Έλληνα κόουτς είχε να κάνει με την ενεργοποίηση του Φάνη Τσανδάρη.  Όμως αυτό το σενάριο δύσκολα θα πάρει σάρκα και οστά, διότι ο Τσανδάρης δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του Έλληνα προπονητή.

Αφήστε μια απάντηση