Εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό

Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, για το πρώτο ματς των δύο ομάδων με φόντο την είσοδό τους στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Το “Τριφύλλι” δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Παναχαϊκής, την οποία και νίκησε με σκορ 1-3, και πήρε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Γιάννης Μπουζούκη, Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Μωραΐτης, ο οποίος πέτυχε αυτογκόλ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μιας και δεν ήθελε να ρισκάρει και να μπλέξει. Τα μπλεξίματα στοίχημα πως αποφεύχθηκαν, αφού οι παίκτες του παρουσιάστηκαν σοβαροί και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Παράλληλα ο κύριος Δώνης είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει ορισμένα συστήματα που είχε στο μυαλό του ενόψει της συνέχειας.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την “Πράσινη” φανέλα πραγματοποίησε ο Φάουστο, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου τριάντα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το “Τριφύλλι” πέτυχε τα μισά τέρματα που έχει σημειώσει σε οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος μοίρασε μία ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Γιοάν Μολό και Δημήτρης Κολοβός. Παράλληλα ο Φάνης Μαυρομμάτης έδειξε ότι είναι πλέον σε θέση να αγωνιστεί και ήταν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη στιγμή του αγώνα έγινε στο 6ο λεπτό όταν ο Διούδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου. Στο 25ο λεπτό ο Ινσούα τροφοδότησε τον Κολοβό, αυτός έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπουζούκης βρήκε τον Μακέντα, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Καπούταγλης το έδιωξε. Στο 26ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μολό, ο Δώνης άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφτασε στον Μπουζούκη, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το 0-1. Στο 36ο λεπτό μετά από γύρισμα του Γιόχανσον, ο Μολό έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 45ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη, ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα κόντραρε στον Μωραΐτη και κατέληξε στο βάθος της εστίας. Με τον τρόπο αυτό ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 0-2. Στο 64ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος έδωσε στον Μωραΐτη και αυτός με σουτ μείωσε σε 1-2. Στο 72ο λεπτό ο Δώνης από δύσκολη θέση γύρισε την μπάλα στον Μαυρομμάτη, αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κουρμπέλη, ο οποίος από κοντινή θέση με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Μαυρομμάτη, Μπουζούκη (66΄ Φάουστο), Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη (74΄ Περέα), Γιόχανσον, Μολό, Μακέντα (79΄ Σέχου), Κολοβό και Δώνη.

Δείτε τα τέρματα και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση