Λάμψη Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κλείδωσε και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα play off έπειτα από την εντός έδρας επικράτησή του επί του Παναιτωλικού για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” δε συνάντησε ιδιαίτερες αντιστάσεις και επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του με σκορ 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Γιώργος Βαγιαννίδης.

Ο Βαγιαννίδης στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα, στοίχημα πως άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αφού κατάφερε να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ. Ο 19χρονος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να πάρει τους τρεις βαθμούς και έλαμψε στην πρώτη του συμμετοχή. Τα άλλα γκολ των “Πράσινων” πέτυχαν οι Γκάγιας Ζαχίντ και Φεντερίκο Μακέντα.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να περνούν ένα εύκολο απόγευμα, καθώς δε χρειάστηκαν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και να ιδρώσουν ώστε να κάμψουν την αντίσταση του Παναιτωλικού.

Η νίκη ήταν απαραίτητη, μιας και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αφήσει άμεσα πίσω του τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΟΚ στον αγώνα Κυπέλλου και την ΑΕΚ και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις ενόψει των play off.

Μελανό σημείο του αγώνα αποτελεί ο τραυματισμός του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Ο Έλληνας στόπερ μόλις στο 6ο λεπτό αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο πόδι του και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει υποστεί ρήξη συνδέσμου στο αριστερό του γόνατο. Αυτό συνεπάγεται ότι θα χάσει σίγουρα τα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου και θα κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος στις αρχές των play off. Πάντως η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα όταν και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς πραγματοποιήθηκε στο 13ο λεπτό όταν ο Φερνάντες με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ του Ζαχίντ από πλάγια θέση. Στο 17ο λεπτό ο Χατζηθεοδωρίδης επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Φερνάντες ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε σταθερά. Στο 23ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Κουρμπέλη, ο Βαγιαννίδης με προβολή από κοντινή απόσταση σημείωσε το 1-0. Στο 33ο λεπτό μετά από σέντρα του Ζαχίντ, ο Δώνης νίκησε τους πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 37′ ο Δώνης έβγαλε σε θέση βολής τον Χατζηθεοδωρίδη, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Φερνάντες με υπερένταση το έδιωξε. Στο 38ο λεπτό ο Μουνιέ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ αλλά ο Διούδης με τα πόδια το απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ρόσα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και του είπε “όχι”. Στο 40ο λεπτό ο Βαγιαννίδης τροφοδότησε τον Ζαχίντ και αυτός με εξαιρετική προσπάθεια και άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Στο 48ο λεπτό ο Μαλής ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μακέντα από τα έντεκα μέτρα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 65΄ ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Μιμίτο μέσα από την περιοχή. Στο 91΄ έπειτα από σέντρα του Κέβιν, ο Ντάουντα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Αποστολάκη, Κολοβέτσιο (6΄ Νούνες),  Πούγγουρα, Χατζηθεοδωρίδη, Κουρμπέλη (78΄ Νατζ),  Δώνη, Χατζηγιοβάνη, Βαγιαννίδη (60΄ Αγιούμπ), Ζαχίντ και Μακέντα.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση