Με το γκάζι πατημένο ο Παναθηναϊκός

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι από τις δύο προηγούμενες νίκες, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εντός έδρας τον Ατρόμητο για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” συνέχισε την ανοδική του πορεία, αφού δε συνάντησε τη παραμικρή αντίσταση και επικράτησε εύκολα του Ατρόμητου με σκορ 3-0. Τα τέρματα των “Πρασίνων” πέτυχαν οι Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρης Κουρμπέλης και Χουάν Χοσέ Περέα. Με τη νίκη τους αυτή εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αύξησαν τη διαφορά τους από τους αντιπάλους τους.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, να κλείνουν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο στα καρέ του και να σφυροκοπούν την εστία του Μέγιερι. Η ανωτερότητά τους στοίχημα πως καρποφόρησε γρήγορα αφού ο Κουρμπέλης με εκπληκτικό σουτ έβαλε νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Στη συνέχεια οι παίκτες του συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δεν άφησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον Ατρόμητο να μπει στο ματς και εν τέλει τον φιλοδώρησαν με τρία τέρματα. Το σύνολο του κυρίου Δώνη δείχνει πως βρίσκει τον καλό του εαυτό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα μόλις στο 4ο λεπτό ο Κουρμπέλης με “κεραυνό” έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μέγιερι και πέτυχε το 1-0. Στο 7ο λεπτό ο Μέγιερι με δυσκολία απομάκρυνε το διαγώνιο σουτ του Χατζηγιοβάνη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζαχίντ έβγαλε σε θέση βολής τον Μακέντα, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Μέγιερι του είπε “όχι”. Στο 29ο λεπτό ο Ατρόμητος έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κυβρακίδη. Στο 40ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Γιόχανσον, ο Χατζηγιοβάνης πήρε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 45΄ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δώνη δίπλα από την εστία. Στο 66ο λεπτό έπειτα από συστημένη εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, ο Σένκεφελντ με κεφαλιά από κοντινή απόσταση σημείωσε το 2-0. Στο 69΄ ο Μέγιερι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κουρμπέλη μέσα από την περιοχή. Στο 72΄ μετά από γύρισμα του Γιόχανσον, ο Μακέντα έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση αλλά δε βρήκε στόχο. Στο 76΄ ο Μακέντα έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Περέα, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με σουτ σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Στο 78ο λεπτό ο Μακέντα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά πριν περάσει η μπάλα τη τελική γραμμή ο Γκάλο με κεφαλιά την απομάκρυνε. Στο 88ο λεπτό ο Κουρμπέλης έστρωσε στον Μακέντα, αυτός έπιασε το σουτ αλλά ο Μέγιερι έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Πούγγουρα, Ανουάρ (46΄ Νάγκι), Ινσούα, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνη (70΄ Κολοβό), Σένκεφελντ, Δώνη, Ζαχίντ (68΄ Περέα), Κουρμπέλη και Μακέντα.

Δείτε τα γκολ των πρασίνων

Αφήστε μια απάντηση