Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό

Στον Παναθηναϊκό γνώριζαν πως χρειάζονταν μόνο τη νίκη απέναντι στην Καμπάλα μέσα στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι “πράσινοι”, όμως, δεν το κατάφεραν ούτε αυτό, αφού ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, έμειναν εκτός Ευρώπης!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Σωτήρη Νίνη. Γι’ άλλη μία φορά, όμως, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή αντίδραση της άμυνας, η Καμπάλα θα ανοίξει το σκορ με γκολ του Βραζιλιάνου Ντοντό και θα γεμίσει με άγχος τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν στα επόμενα λεπτά δεν κατέληξαν σε γκολ. Στο 36ο λεπτό, όμως, μετά από μπαλιά του Καρέλη και σουτ στην κίνηση από τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός θα ισοφαρίσει το ματς και κάπου εκεί όλοι θα στοιχημάτιζαν πως η ανατροπή πλησιάζει. Αυτή θα μπορούσε να γίνει πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν μετά από κακό διώξιμο της άμυνας της Καμπάλα, η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Όπως ήταν λογικό, όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο βάραιναν και τα πόδια των “πρασίνων”, οι οποίοι στο 60ο λεπτό είδαν τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα, ξανά με τον Ντοντό και να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα.

Ο κόσμος που είχε κατακλίσει το γήπεδο της Λεωφόρου άρχισε τις αποδοκιμασίες, αφού έβλεπε την ομάδα του να είναι κοντά σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Αυτές κόπασαν λίγο στο 78’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Νάνο έκανε το 2-2 και έδωσε νέες ελπίδες στον Παναθηναϊκό. Στα λεπτά που απέμεναν, όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατέφεραν να πετύχουν το νικητήριο γκολ και μοιραία αποκλείστηκαν από το Europa League.

Μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, ορισμένοι οπαδοί εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με κάποιους παίκτες της ομάδας. Τελικά, επικράτησε η λογική και οι ψυχραιμότεροι έβαλαν τέλος στην κατάσταση. Παρόλα αυτά, πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού παρέμειναν στη θέση τους και μετά το τέλος του ματς και ζητούσαν από τους παίκτες να βγουν από τα αποδυτήρια και να δώσουν εξηγήσεις. Κάτι που τελικά συνέβη, καθώς ο Γιάννης Αλάφούζος, και οι αρχηγοί της ομάδας, Ζέκα και Λαγός, πήγαν στους οπαδούς και συνομίλησαν μαζί τους για να τους ηρεμήσουν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, ο Πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, χαρακτήρισε ταπεινωτικό τον αποκλεισμό, αλλά ανέφερε πως η Διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον προπονητή και τους παίκτες. Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε πως όλοι στην ομάδα θα πρέπει να βρουν δύναμη για να συνεχίσουν. Ο προπονητής του “τριφυλλιού” τόνισε πως οι παίκτες του προσπάθησαν πολύ, αλλά γι’ άλλη μία φορά πλήρωσαν την κακή αντίδραση στην άμυνα και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Η χθεσινή ήταν ίσως μία από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μείνουν εκτός Ευρώπης από μία ομάδα, της οποίας η ιστορία δεν ξεπερνάει τα 15 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ο αποκλεισμός θα ρίξει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιο χαμηλά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και πλέον οι κληρώσεις δε θα είναι τόσο ευνοϊκές.

Πλέον στον Παναθηναϊκό καλούνται να βρουν το αντίδοτο για να συνέλθουν άμεσα από το κάζο της Ευρώπης. Την Κυριακή, 30/8/2015, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα αντιμετωπίσει την Καλλονή εντός έδρας και κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης είναι σίγουρο πως θα είναι η σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι.

Αφήστε μια απάντηση