Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη με υπογραφή Ζαχίντ

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα το “Τριφύλλι” έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα τη Νέα Σμύρνη, καθώς επικράτησε του Πανιωνίου με σκορ 0-1 για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Γκαγιάς Ζαχίντ.

Ο Ζαχίντ το περασμένο διάστημα “άκουσε” αρκετά για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, όμως στο ματς με τον Πανιώνιο στοίχημα πως απέδειξε τα διαπιστευτήρια του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε σε πιο ελεύθερο ρόλο, για πρώτη φορά φέτος, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αποτελούσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και με εξαιρετικό σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Νορβηγός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τους “Πράσινους”.

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να σπάνε το ρόδι στις νίκες και μάλιστα να σπαταλούν αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Οι παίκτες του πέραν του τέρματος, απώλεσαν δύο δοκάρια και αρκετές κλασικές φάσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 4ο λεπτό όταν ο Ζαχίντ αφού πρώτα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, στη συνέχεια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε την μπάλα. Στο 13ο λεπτό ο Διούδης χωρίς μεγάλη δυσκολία μπλόκαρε την κεφαλιά του Αραμπούλι, έπειτα από φάουλ του Μαξίμοβιτς. Στο 20ο λεπτό ο Μολό βρήκε τον Ζαχίντ και αυτός με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-1. Στο 43ο λεπτό το μακρινό σουτ του Μαξίμοβιτς πέρασε άουτ. Στο 44ο λεπτό ο Μολό έστρωσε στον Ινσούα, ο οποίος από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 46ο λεπτό ο Περέα έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Κότνικ το έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Μπουζούκης μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά ο Κότνικ με τη βοήθεια του δοκαριού το μπλόκαρε. Στο 51ο λεπτό έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γιόχανσον, ο Ζαχίντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά ο Κότνικ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και την απομάκρυνε. Στο 77ο λεπτό ο Κότνικ απέκρουσε το ψαλιδάκι που επιχείρησε ο Ζαχίντ.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Σένκεφελντ, Μολό (71΄ Μπεκ), Ινσούα, Γιόχανσον, Μπουζούκη (88΄ Χατζηθεοδωρίδη), Πούγγουρα, Δώνη, Κουρμπέλη, Περέα (66΄ Κολοβό) και Ζαχίντ.

Δείτε το νικηφόρο γκολ του Ζαχίντ

Αφήστε μια απάντηση