Έκανε το πρώτο βήμα

Αν και αγχώθηκε πολύ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΪΚ Στοκχόλμης και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι “Πράσινοι” πήραν τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Ροντρίγκο Μολέδο και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους στον αγώνα της Στοκχόλμης που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη.

Δε λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (σ.σ. Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ), στην προσπάθεια του να καλύψει τα όποια κενά στην άμυνα, αλλά αυτό θα στοιχημάτιζε κανείς πως δε λειτούργησε σωστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι πλάγιοι μπακ (Μέστο και Χουλτ) είχαν μεν αρκετά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες, αλλά τόσο ο Ιμπάρμπο (δις), όσο και ο Μπεργκ, τις σπατάλησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε και ένα γκολ του Σουηδού επιθετικού ως οφσάιντ, αν και φαίνεται πως ξεκίνησε από κανονική θέση.

Η ΑΪΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 13ο λεπτό και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρκανεν έκανε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λούκας Βιγιαφάνιες, στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα και να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Μάλιστα, η ΑΪΚ απείλησε δύο φορές την εστία του Λουκ Στιλ με ισάριθμες κεφαλιές, αλλά ο τερματοφύλακας των “Πρασίνων” κράτησε το μηδέν.

Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 79ο λεπτό. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων είχαν ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για την εκτέλεση ενός κόρνερ και με τη δεύτερη προσπάθεια, ο Μέστο έστειλε… συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Μολέδο, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Ο αμυντικός του “Τριφυλλιού” ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και εκτός των άλλων, έβαλε και το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.

Το τελικό 1-0 δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό, αλλά η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή στο παιχνίδι της Σουηδίας.

Στραματσόνι: Έχουμε άλλο ένα ημίχρονο

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, αλλά τόνισε πως υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι, στο οποίο θα κριθεί η πρόκριση. Επιπλέον, ο Ιταλός προπονητής ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό ο Παναθηναϊκός να μπει στους ομίλους του Europa League, αλλά στο ποδόσφαιρο οι ομάδες θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό σε κάθε αντίπαλο.

Αφήστε μια απάντηση