Έχει ψυχή, έχει καρδιά, είναι Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο “αιώνιο ντέρμπι” με τον Ολυμπιακό, χάρις σε γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Οι “Πράσινοι” ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και στοίχημα πως νίκησαν δίκαια τον αντίπαλό τους, αποδεικνύοντας πως μπορούν να τα καταφέρουν κόντρα σε όλους και σε όλα.

Συγκλονιστική ήταν η συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τη “Λεωφόρο Αλεξάνδρας” και στήριξε την προσπάθεια των παικτών χωρίς ακρότητες.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο γεμάτος ενέργεια και ήθελε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Πίεσε αρκετά ψηλά τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Χίλιεμαρκ βρέθηκε απέναντι από τον Προτό, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ. Στο 11ο λεπτό ο Κουλιμπαλί έκανε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Χουλτ, αλλά ο Σουηδός μπακ τα χαλούσε στην τελική πάσα. Στο 45ο λεπτό σημειώθηκε άλλη μία καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Λουντ έκανε το σουτ και ο Προτό του στέρησε το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο, πιέζοντας ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά τη συνεργασία των Μόλινς και Λουντ, ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό του και άφησε την κυκλοφορία της μπάλας στον Ολυμπιακό. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 78ο λεπτό με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το σουτ του Ανσαριφάρντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μολέδο μαζί με τον Βλαχοδήμο του αρνήθηκαν το γκολ. Η τελευταία φάση της αναμέτρησης έγινε στο 90ο λεπτό, με τον Βλαχοδήμο να σώζει το κοντινό σουτ του Εμενίκε και να διατηρεί ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Δείτε το γκολ του ντέρμπι.

 

Αφήστε μια απάντηση