Ήττα με κάτω τα χέρια στη Νέα Σμύρνη

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο όντας φαβορί, αλλά γι’ άλλη μία φορά απέδειξε πως αυτός ο ρόλος δεν του ταιριάζει. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρουσιάστηκε άνευρη και χωρίς ουσία στο παιχνίδι της και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον μαχητικό Πανιώνιο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Πέτριτς στο αρχικό σχήμα και τον Ζέκα δεξί μπάκ. Αυτό στέρησε από του “πράσινους” την πίεση που ασκεί ο Πορτογάλος στο κέντρο, ενώ η παρουσία του Κροάτη πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη, στοίχημα πως πέρασε απαρατήρητη.

Το “τριφύλλι” ήταν ανύπαρκτο στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες του δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν την εστία του Πανιωνίου. Οι παίκτες των γηπεδούχων ανέκοπταν εύκολα τους αντιπάλους τους, ενώ προσπαθούσαν να βρουν χώρους και να χτυπήσουν στην κόντρα. Τελικά, το γκολ για τον Πανιώνιο ήρθε στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης από μία “στημένη” μπάλα και από ένα τραγικό λάθος του Λουκ Στιλ. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και μετά από ασταθή επέμβαση, αυτή κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς άλλη σημαντική φάση για τις δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να μην κινδυνεύει σε καμία περίπτωση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε δύο αλλαγές με στόχο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να την κάνει πιο επιθετική. Ο Πέτριτς αντικαταστάθηκε από τον Καλτσά, ενώ ο Μαρινάκης πέρασε στη θέση του Λαγού, με τον Ζέκα να μετακινείται στο χώρο του κέντρου. Οι αλλαγές βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι “πράσινοι” δυσκολευόντουσαν πολύ να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Η άμυνα του Πανιωνίου κέρδιζε όλες τις μονομαχίες, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιδίδονταν σε σέντρες και ψηλές μπαλιές. Η αλλαγή του Αμπέιντ με τον Νίνη βοήθησε λίγο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και πάλι δεν έφερε κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Οι καλύτερες φάσεις για τους φιλοξενούμενους ήταν το δοκάρι, μετά από εκπληκτικό σουτ του Ζέκα από μακρινή απόσταση και η κεφαλιά του Μπεργκ από κοντινή απόσταση στις καθυστερήσεις, η οποία πέρασε άουτ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Νέας Σμύρνης νικήτρια με 1-0 και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπο να συνέλθει από το νέο κάζο! Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου πήρε την ευθύνη μόνο για την επιλογή της ενδεκάδας, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, τα “έριξε” στους παίκτες του! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε πως κάποιοι παίκτες φαίνεται πως δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να αναθεωρήσει σε πολλά πράγματα.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν σκέφτεται την παραίτηση, ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε πως δε θέλει να πει κάτι δημόσια και πως όλα αυτά θα τα συζητήσει με εκείνους που πρέπει. Επιπλέον, επισήμανε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σκεφτεί κάποιος πως τελείωσε το πρωτάθλημα, αφού είναι μόλις η 3η αγωνιστική και όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς.

Δηλώσεις μετά το ματς έκανε και ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος τόνισε πως με τέτοιες εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την ήττα. Ο Κροάτης ανέφερε πως κάποιοι παίκτες είναι φοβισμένοι και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με σκληρή δουλειά. Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος, είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν έχει χαθεί τίποτα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη μεταξύ των διοικούντων και του προπονητικού τιμ της ομάδας και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο της ομάδας, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δείξει πολλές φορές πως δεν παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ. Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Αφήστε μια απάντηση