Ήττα χωρίς συνέπειες για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα play off της Super League εδώ και αρκετό καιρό και πήγε για… βόλτα στο Περιστέρι! Οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν χωρίς ιδιαίτερο πάθος, αφού δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον και μοιραία ηττήθηκαν με 2-0 από τον Ατρόμητο.

Ο γηπεδούχος ήθελε πάση θυσία τη νίκη, η οποία θα τον έφερνε τουλάχιστον στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας και θα απέφευγε την ταλαιπωρία να ξεκινήσει την προετοιμασία του από τα μέσα Ιουνίου. Φυσικά, υπήρχε και η πιθανότητα ο Ατρόμητος να βγει δεύτερος, αν φυσικά ο Αστέρας έχανε από τον ΠΑΟΚ. Με το κίνητρο, λοιπόν, να το έχει ο γηπεδούχος και τον φιλοξενούμενο να αγωνίζεται με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, το αποτέλεσμα θα στοιχημάτιζε κανείς ότι μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς αναμενόμενο.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε ως πρωταρχικό στόχο να μην δεχτεί γκολ. Αυτό το κατάφερνε εύκολα, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του αντιπάλου του. Τελικά, ο γηπεδούχος πέτυχε αυτό που ήθελε στο 41ο λεπτό, όταν ο Κώστας Κατσουράνης με κοντινό πλασέ έβαλε μπροστά τον γηπεδούχο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να αλλάξει κάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με τις ίδιες ενδεκάδες και να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Ο Ατρόμητος πίεζε για να πετύχει και δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και το κατάφερε στο 61ο λεπτό, ξανά με τον Κώστα Κατσουράνη, μετά από λάθος διώξιμο του Μαρινάκη. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες και το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ατρόμητο νικητή με 2-0. Η ομάδα του Περιστερίου τερμάτισε 3η στα play off και 4η στην τελική βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός 1ος στα play off και 2ος στο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί, όπως ήταν ήδη γνωστό, στα προκριματικά του Champions League.

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, δήλωσε πως ήθελε να δώσει ευκαιρίες στους νέους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη σεζόν και να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα. Επιπλέον, ο Έλληνας προπονητής επισήμανε πως οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, αφού τόσο ο ίδιος, όσο και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους τα περισσότερα κομμάτια του παζλ!

Τα ονόματα που ακούγονται πως αποτελούν πιθανούς στόχους του Παναθηναϊκού είναι πολλά. Προτεραιότητα, βέβαια, αποτελεί ο στόπερ που θα πλαισιώσει τον Ταυλαρίδη στην άμυνα και ο Σουηδός Χελάντερ αποτελεί τον πρώτο στόχο, αλλά η κατάσταση πλέον δείχνει να δυσκολεύει. Από εκεί και πέρα, όμως, τα ονόματα πέφτουν βροχή, αφού δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν προταθεί στην ελληνική ομάδα. Πάντως, από τον Παναθηναϊκό συνεχίζουν την έρευνα, ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη επιλογή.

Από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών προκύπτει πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Σιανί της Λάτσιο, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ιταλική ομάδα. Επιπλέον, από τον Παναθηναϊκό ρίχνουν “κλεφτές” ματιές και προς τον Εμίρ Σπάχιτς, με τον τελευταίο όμως να μοιάζει απίθανο να αποκτηθεί.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις στον Παναθηναϊκό και για τις αποδεσμεύσεις των παικτών που δεν υπολογίζονται. Ένας από αυτούς είναι και ο Μέντεζ, ο οποίος φέτος δεν ήταν καλός και θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Τον ίδιο δρόμο πιθανόν να πάρει και ο Σπύρος Ρισβάνης, αν και δεν αποκλείεται ο τελευταίος να ανανεώσει και να δοθεί ξανά δανεικός.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ελληνικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στις 10 Ιουλίου, σε φιλικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας που θα λάβει χώρα στην Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί πως Άγιαξ είναι ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League.

Αφήστε μια απάντηση