Ανοιχτό το θέμα του στόπερ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός, μετά την αποχώρηση του Γκόρντον Σίντεφελντ, βρίσκεται σε αναζήτηση στόπερ, αλλά παρά το γεγονός πως οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά σε συμφωνία με τον Σιανί, τελικά αυτή δεν επετεύχθη ακόμη.

Ο πρώην παίκτης της Λάτσιο ζήτησε και πήρε διορία άλλες δύο μέρες για να απαντήσει στην πρόταση της ελληνικής ομάδας, αλλά πλέον τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν. Ο Παναθηναϊκός αναμένει την απάντηση του Σιανί και αν αυτή είναι αρνητική, τότε θα κινηθεί άμεσα για έναν από τους άλλους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του τεχνικού επιτελείου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χελάντερ, τον οποίο οι “πράσινοι” βολιδοσκοπούν εδώ και καιρό, αλλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Ο παίκτης στην αρχή στοίχημα πως έδειχνε θετικός να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, αλλά η Μάλμε στην οποία και ανήκει, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Όταν ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με την ομάδα, ο παίκτης δεν ήταν… ζεστός στο να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντως, δεν αποκλείεται να ταξιδέψει στη Σουηδία κάποιος από την ομάδα, ώστε να πείσει τον Χελάντερ να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού και να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, όμως, αρκετά ονόματα παικτών βγήκαν στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για ένα από αυτά, αν δεν ευοδωθούν με επιτυχία οι προσπάθειες με τους Σιανί και Χελάντερ. Ορισμένα από αυτά τα ονόματα είναι και των Σέρχιο Σάντσεθ και Αντολίν Αλκαράθ. Ο πρώτος μένει ελεύθερος από την ισπανική Μάλαγα και παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο παίκτης δήλωσε πως γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά πρώτη του επιλογή είναι να παραμείνει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, από τη λίστα του Παναθηναϊκού δεν έχει διαγραφεί και το όνομα του Αντολίν Αλκαράθ. Ο πρώην παίκτης της Έβερτον εξετάζεται σοβαρά από την ελληνική ομάδα, η οποία δεν αποκλείεται να κάνει κρούση για την απόκτησή του, αν φυσικά δεν προχωρήσει καμία από τις περιπτώσεις που έχει σε περίοπτη θέση.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Αγγλία, ο Παναθηναϊκός φέρεται να εξετάζει και την περίπτωση του Λέσκοτ. Πάντως, η περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη είναι πολύ δύσκολη, ενώ από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν πως δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Δύο νέα ονόματα που προστέθηκαν στους παίκτες που προτάθηκαν στον Παναθηναϊκό είναι και αυτά των Φερνάντο Αμορεμπιέτα και Νίκολας Σπόλι. Ο πρώτος ανήκει στην αγγλική Φούλαμ, αλλά έχει κάνει γνωστό πως θέλει να αποχωρίσει από την ομάδα, ενώ ο δεύτερος ανήκει στην Κατάνια, αλλά το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και μοιάζει απίθανο να συνεχίσει στην Ιταλία.

Από την άλλη, στασιμότητα φαίνεται πως υπάρχει όσον αφορά την περίπτωση του Χάρη Μαυρία. Ο Γιάννης Αναστασίου επιθυμεί την παραμονή του παίκτη στην ομάδα, αλλά η Σάντερλαντ, στην οποία και ανήκει ο Μαυρίας, θέλει να τον παραχωρήσει μόνο με μεταγραφή. Οι απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας είναι πιθανό να ξεπεράσουν το 1,5 εκ. ευρώ και αν συμβεί αυτό, τότε το πιθανότερο είναι ο παίκτης να μη βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς, από τη μεριά του, επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, παρά τα σενάρια που τον ήθελαν να φεύγει από την ομάδα. Ο Κροάτης δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στους “πράσινους”, αφού θέλει να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League με τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, μετά τις εξελίξεις που αφορούν τη δράση της “εγκληματική οργάνωσης” στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα περιοριστικά μέτρα που ασκήθηκαν και κατά του Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Παναθηναϊκός έστειλε φάκελο στην UEFA. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι “πράσινοι” ζήτησαν από την ομοσπονδία να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προχωρήσει στον αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και των υπολοίπων ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Εξελίξεις στο θέμα αναμένεται να υπάρξουν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση