Απώλεσε το διπλό σε νεκρό χρόνο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” βρέθηκε μία ανάσα από σπουδαίο διπλό, όμως σε νεκρό χρόνο ισοφαρίστηκε και εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλο με σκορ 2-2. Τα τέρματα των “Πρασίνων” πέτυχαν οι Γκάγιας Ζαχίντ και Φεντερίκο Μακέντα, οι οποίοι έβαλαν δύο φορές την ομάδα τους μπροστά στο σκορ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟ, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο μέρος να εκτελούν άψογα το πλάνο του, καθώς πίεζαν τον αντίπαλο ψηλά, δεν τον άφησαν να κυκλοφορήσει τη μπάλα, δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες και από την άλλη δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η ανωτερότητά τους στο πρώτο μέρος καρποφόρησε στο 44ο λεπτό όταν ο Ζαχίντ άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, κλείστηκαν στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να χτυπήσουν κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 65ο λεπτό ο αντίπαλος ισοφάρισε. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, έπειτα από ιδανική αντεπίθεση ο Μακέντα έβαλε εκ νέου την ομάδα μπροστά στο σκορ. Και εκεί που όλοι θα στοιχημάτιζαν ότι ο Παναθηναϊκός θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη, στο 96ο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε.

Ο κύριος Δώνης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ήταν μαινόμενος και μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχει συμμορία που λειτουργεί εναντίον της ομάδας του. Επιπλέον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε σκληρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και κατήγγειλε προπηλακισμούς αλλά και χυδαίες συμπεριφορές εναντίον ορισμένων παικτών του συλλόγου (διαβάστε την ανακοίνωση).

Όσον αφορά την εικόνα του ντέρμπι, η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης έγινε στο 14ο λεπτό όταν το σουτ του Μίσιτς από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Στο 32ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Στοχ. Στο 44ο λεπτό ο Ζαχίντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Κρέσπο και αφού πρώτα πέρασε τον τερματοφύλακα, έπειτα με σουτ σε κενή εστία πέτυχε το 0-1. Στο 63ο λεπτό ο Διούδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ του Αουγκούστο. Στο 64ο λεπτό ο Διούδης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Άκπομ. Στο 65ο λεπτό ο Βιερίνια βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 77ο λεπτό έπειτα από φάουλ του Βιερίνια, ο Μάτος βρέθηκε ξεχασμένος στην καρδιά της περιοχής, πήρε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 87ο λεπτό έπειτα από ιδανική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ινσούα με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Μακέντα σε θέση τετ α τετ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ, παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση, σημείωσε το 1-2. Στο 96ο λεπτό ο Κρέσπο ανατράπηκε από τον Κουρμπέλη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 101΄ ο Βιερίνια, νίκησε τον Διούδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο κύριος Δώνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Διούδη, Πούγγουρα, Χατζηγιοβάνη (68΄ Κολοβέτσιο), Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Μπουζούκη (81΄ Αποστολάκη), Δώνη, Ζαχίντ (70΄ Περέα), Κουρμπέλη και Μακέντα.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα από το κανάλι του ΠΑΟΚ

Αφήστε μια απάντηση