Δεν πτοήθηκε από τις απουσίες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ματς που έριξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, έκαμψε εύκολα την αντίσταση του Απόλλωνα, τον οποίο και νίκησε με σκορ 1-3. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Φεντερίκο Μακέντα, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και Αργύρης Καμπετσής.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, δεν είχε στην διάθεσή του αρκετούς ποδοσφαιριστές, με συνέπεια να παρατάξει την ομάδα του με αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Θέση στο βασικό σχήμα πήραν οι Κότσαρης, Στάικος και Αποστολάκης. Επίσης το ντεμπούτο του με το “Τριφύλλι” πραγματοποίησε ο Αρμενάκας.

Παρ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του δεν πτοήθηκαν και έκαναν το καθήκον τους, αφού επικράτησαν του ουραγού στον βαθμολογικό πίνακα Απόλλωνα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης πραγματοποιήθηκε στο 8ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στάικου, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, Άστρας, μπλόκαρε την μπάλα. Στο 17ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακέντα πέρασε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 19ο λεπτό ο Χατζηθεοδωρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, και αφού η μπάλα πέρασε από όλους, σημείωσε το 0-1. Στο 20ο λεπτό το σουτ του Τομάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ. Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου το “Τριφύλλι” διπλασίασε τα τέρματά του. Συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη, ο Κουρμπέλης με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Καμπετσή και αυτός με σουτ σε κενή εστία πέτυχε το 0-2. Στο 62ο λεπτό ο Άστρας μπλόκαρε το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Στάικος. Στο 73ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντούρσο, ο Βαφέας με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Στο 79ο λεπτό ο Μακέντα μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια, έκανε το διαγώνιο σουτ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Κότσαρη, Κουλιμπαλί, Χατζηθεοδωρίδη ( 76΄ Αρμενάκα ), Κολοβέτσιο, Αποστολάκη, Καμπετσή ( 83΄ Εμμανουηλίδη ), Στάικο, Ινσούα, Δώνη, Μακέντα και Κουρμπέλη.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα

Αφήστε μια απάντηση