Δημήτρης Σαραβάκος – Ο “Μητσάρας” του Παναθηναϊκού

Το 1984 ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία μεταγραφή από τον Πανιώνιο, η οποία στοιχηματίζουμε πως σημάδεψε όσο λίγες την ιστορία του “τριφυλλιού”. Η απόκτηση του Δημήτρη Σαραβάκου από την ομάδα της Νέας Σμύρνης έναντι 60 εκ. δραχμών ενίσχυσε κατά πολύ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχονταν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ήθελε να ενδυναμωθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Το ξεκίνημα της καριέρας του

Ο Δημήτρης Σαραβάκος γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1961 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Πανιώνιο, με τον οποίο πέτυχε πολλά γκολ και κατάκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας. Από την ομάδα της Νέας Σμύρνης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό στις 22 Ιουνίου του 1984, όπου και έγινε το απόλυτο “τοτέμ” της ομάδας και ο αγαπημένος “Μητσάρας” της πράσινης εξέδρας, σε ηλικία 23 ετών!

Η πορεία του στον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Σαραβάκος μεγαλούργησε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για δέκα χρόνια και συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές στην ιστορία του Συλλόγου. Με το “τριφύλλι” στο στήθος ο Σαραβάκος έφτασε στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, έξι Κυπέλλων και τριών Σούπερ Καπ. Το προσωνύμιο του “Μεγάλου – Μικρού”, του αποδόθηκε για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και για το μικρό του ύψος.

Εντός των “τειχών” αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1991, αλλά εντυπωσιακές ήταν και οι επιδόσεις του και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τα γκολ του απέναντι στη Γιουβέντους, με τα οποία ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη “Γηραιά Κυρία” του ιταλικού ποδοσφαίρου, παραμένουν αξέχαστα, όπως και αυτά με τις Οσέρ και Χόνβεντ.

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό έκανε σπουδαία πράγματα και δεν ήταν λίγες οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Μία από αυτές ήταν και η Γιουβέντους, της οποία ήταν… δήμιος! Ο Παναθηναϊκός, όμως, αρνήθηκε την πρόταση της ιταλικής ομάδας και έτσι ο “Μητσάρας” δεν κατάφερε να δείξει το τεράστιο ταλέντο του και εκτός των ελληνικών τειχών!

Το τέλος από τον Παναθηναϊκό

Το 1994, μετά από μία δεκαετία παρουσίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Σαραβάκος έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην ΑΕΚ. Στην “Ένωση” παρέμεινε για δύο χρόνια και σημείωσε πολλά και κρίσιμα γκολ. Το 1997 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του, αλλά το τέλος δεν ήταν και το ιδανικότερο, αφού αγωνίστηκε ελάχιστα!

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού

Σήμερα ο Δημήτρης Σαραβάκος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναθηναϊκού. Στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους για την Προεδρία της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να αναλάβει χρέη Προέδρου.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες ήταν τεράστιες και σίγουρα θα μπορούσε να αγωνιστεί στις περισσότερες “μεγάλες” ομάδες της εποχής! Στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού θα παραμένει πάντα ο “Μητσάρας”, ο οποίος τους χάρισε απίστευτες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Αφήστε μια απάντηση