Δικαίωση για τον Παναθηναϊκό, συνεχίζεται το ντέρμπι

Το αιώνιο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το οποίο διεξήχθη την περασμένη αγωνιστική, διακόπηκε μετά από απόφαση του Γερμανού διαιτητή Φριτς. Ο κύριος Φριτς προέβη σε αυτήν την κίνηση εξαιτίας των επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του ΟΑΚΑ.

Ωστόσο το “Τριφύλλι” κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του Φύλλο Αγώνα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League δικαίωσε τους “Πράσινους” στην ένσταση που είχαν καταθέσει και το ντέρμπι θα συνεχιστεί εκ νέου από το 70ο λεπτό. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο κύριος Φριτς είχε διακόψει τον αγώνα.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στάθηκαν στο γεγονός ότι ο κύριος Φριτς δεν κράτησε το ανώτατο όριο της μίας ώρας που προβλέπει ο κανονισμός, ώστε να εκκενωθούν οι κερκίδες και ο αγώνας να συνεχιστεί. Αντίθετα η οριστική διακοπή έγινε στα σαράντα λεπτά.

Επίσης στο “Τριφύλλι” στάθηκαν στο γεγονός ότι ο ρέφερι δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διάταξη. Θεωρούν ότι ο ίδιος οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, αφού έκρινε ότι συντρέχει λόγος διακοπής και οι συνθήκες που επικρατούσαν δεν εξασφάλιζαν την ομαλή συνέχιση του ματς. Μάλιστα διέταξε τις ομάδες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, ωστόσο όφειλε περιμένει μία ώρα προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα. Όμως έπρεπε να περιμένει μέχρι να εξαντληθεί το εν λόγω διάστημα.

Οι “Πράσινοι” έκαναν λόγο ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να κριθεί εντός γηπέδου, έστω και μετά από μία ώρα διακοπής, παρά να αποτελεί απλώς μία ποινή που επιβάλλεται στο πλαίσιο μίας πειθαρχικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι κατά την διακοπή ο κύριος Φριτς απευθύνθηκε στην αστυνομική διεύθυνση εάν αυτή εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή και μάλιστα πήρε θετική απάντηση.

Μετά την απολογία του “Τριφυλλιού”, ο αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκος, δικαίωσε την ομάδα και ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά. Έτσι η αναμέτρηση θα γίνει από το 70ο λεπτό και μετά και στις εξέδρες θα βρεθούν κανονικά οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ακόμη το ματς θα διαιτητεύσει άλλος ρέφερι.

Έτσι η ομάδα δεν θα μηδενιστεί με τον Ολυμπιακό και δεν θα τιμωρηθεί με μείον τρεις βαθμούς. Αντίθετα στα εναπομένοντα λεπτά θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πάντως ο σύλλογος δεν γλίτωσε τους -3 βαθμούς από τα επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο. Για τα συγκεκριμένα περιστατικά, ο Παναθηναϊκός εκτός από την αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 94.500 ευρώ αλλά και με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Με την ποινή αφαίρεσης, οι “Πράσινοι” έπεσαν στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχουν πλέον 29 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση