Εύκολα και δίκαια ο Παναθηναϊκός

Με τον Σωτήρη Νίνη σε μεγάλα κέφια και τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει δις, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στην Τούμπα απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού γνώριζαν πως στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν υπήρχαν περιθώρια για απώλειες, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο. Έτσι, λοιπόν, οι “πράσινοι” μπήκαν παθιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στην κυριολεξία “έπνιξαν” την αντίπαλό τους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, κάνοντας τον Ατρόμητο να έχει ρόλο κομπάρσου. Παρότι, όμως, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δημιουργούσε ευκαιρίες, δεν κατάφερνε να φτάσει σε ένα γκολ. Αυτό θα στοιχηματίζαμε πως θα έπρεπε να ρίχνει ψυχολογικά τους παίκτες, αλλά σημειώθηκε ακριβώς το αντίθετο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με την είσοδο του Μάρκους Μπέργκ στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κατακόρυφα και συνέχισε να πιέζει την άμυνα του φιλοξενούμενου. Τελικά, η ανωτερότητα του γηπεδούχου καρποφόρησε στο 61ο λεπτό, όταν ο Νίνης με εκπληκτική ενέργεια πάσαρε στον Μάρκους Μπεργκ και ο τελευταίος με ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του. Και εκεί που όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ατρόμητου, αυτός που δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες ήταν ο γηπεδούχος. Τελικά στο 67ο λεπτό από σέντρα του Μαυρία ο Μπεργκ σημείωσε το δεύτερο γκολ για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του. Μέχρι το τελικό σφύριγμα ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Για τον Παναθηναϊκό πλέον ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο οποίο αν οι “πράσινοι” δεν ηττηθούν γίνονται αυτόματα το τεράστιο φαβορί για την πρωτιά στα play off. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου δε θα έχει στη διάθεσή του τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Εκτός φυσικά παραμένουν και οι Πέτριτς και Χουχούμης.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, όλα δείχνουν πως ο Εσιέν θα φορέσει τελικά τα πράσινα. Οι συζητήσεις με τον Γκανέζο μέσο συνεχίζονται και σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία. Από εκεί και πέρα, ο Αμπέιντ δεν ήρθε τελικά στην Αθήνα όπως αναμενόταν, αλλά από τον Παναθηναϊκό θα του δώσουν μία μικρή πίστωση χρόνου.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωση του Γιενς Βέμερ, ο οποίος αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στην Bundesliga με τη φανέλα της Πάτερμπορν. Ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και βρίσκεται στις προτεραιότητες της ελληνικής ομάδας.

Τέλος, τη Δευτέρα υπήρξε και η βράβευση των καλύτερων παικτών, αλλά και του καλύτερου προπονητή για τη φετινή Super League. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν, ενώ στην καλύτερη ενδεκάδα συμπεριλήφθησαν ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Νίκος Καρέλλης και ο αμυντικός της ομάδας Στάθης Ταυλαρίδης.

Αφήστε μια απάντηση