Εύκολη τεσσάρα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Κυριακή, 30/8/2015, την Καλλονή και επικράτησε εύκολα με 4-0, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από “περίεργες” συνθήκες .Το κλίμα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν βαρύ μετά από όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο αποκλεισμός από την Καμπάλα στοίχημα πως έφερε κραδασμούς στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε στηρίξει την ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να δεχτεί έτσι εύκολα την απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα σεζόν.

Ο κόσμος, μπορεί να ήταν απογοητευμένος, αλλά περίπου 8.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τους “πράσινους” στο δεύτερο παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα. Οι οργανωμένοι προχώρησαν σε “βουβήδιαμαρτυρία, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δε φώναξαν συνθήματα, παρά μόνο προς το τέλος του ματς, όταν και ζήτησαν από τους παίκτες να πάρουν το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από την αντίπαλό του, η οποία όμως έμοιαζε ερασιτεχνική ομάδα, αφού είχε ρόλο κομπάρσου. Το τριφύλλι προηγήθηκε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Νίκου Καρέλη, ενώ στο 30ο λεπτό πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ. Το δεύτερο γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι μπορεί να μην απέδιδαν καλά, αλλά απέναντί τους είχαν μία κακή ομάδα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κυριαρχία και να φτάνει και σε τρίτο γκολ με “δράστη” αυτή τη φορά τον Στάθη Ταυλαρίδη. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού η Καλλονή δεν μπορούσε όχι απλά να σκοράρει, αλλά να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Στο 80ο λεπτό, και μετά από σέντρα του Καλτσά, ο Μλάντεν Πέτριτς πέτυχε το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πέτυχε τη δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, αλλά οι πληγές του παραμένουν ακόμη ανοιχτές μετά το… στραπάτσο από την Καμπάλα.

Πέρα από τη νίκη και το ευρύ σκορ, αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε και την επάνοδο του Μεχτί Αμπέιντ στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στους “πράσινους” και ο Γιάννης Αναστασίου του έδωσε κατευθείαν φανέλα βασικού.

Μετά το τέλος του ματς ο Γιάννης Αναστασίου, ανέφερε πως οι νίκες είναι πολύ σημαντικές για να καταφέρει η ομάδα να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε ο αποκλεισμός από την Καμπάλα. Ο ίδιος ανέφερε πως όλα γίνονται πιο απλά όταν οι παίκτες πετυχαίνουν πιο εύκολα γκολ με τις ευκαιρίες που δημιουργούν, και τους συνέστησε να έχουν αυτοσυγκέντρωση, αντίληψη και γρήγορη σκέψη. Επιπλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο Αμπέιντ για την ομάδα, ενώ χαρακτήρισε μαχητή τον Μαρινάκη, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του ως δεξιός μπακ με τη φανέλα της ομάδας.

Από τα αρνητικά της αναμέτρησης μπορεί να κρατήσει κανείς την αλλαγή λόγω τραυματισμού του Σωτήρη Νίνη, αλλά όπως έγινε γνωστό ο παίκτης δεν έχει κάτι σοβαρό. Ο Έλληνας μέσος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή, αλλά η πρώτη διάγνωση από το ιατρικό επιτελείο δεν έδειξε κάτι σοβαρό, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Από εκεί και πέρα, δηλώσεις μετά το ματς με την Καλλονή έκανε και ο προπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης, Θαλής Θεοδωρίδης. Ο τελευταίος, πέρα από το γεγονός πως στάθηκε στην κακή εμφάνιση της ομάδας του, ανέφερε πως στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αφήσουν τον Αναστασίου να δουλέψει, αφού αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας οι “πράσινοι” έχουν αποδώσει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Πλέον στον Παναθηναϊκό στρέφονται στην προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή, 13/9/2015, αφού μεσολαβεί το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σε ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι στο Κορωπί το Αιγάλεω, το οποίο και κέρδισε με 5-0. Σημειώνεται πως στο εν λόγω ματς αγωνίστηκε και ο Μικαέλ Εσιέν, ο οποίος δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό και όπως όλα δείχνουν το επίσημο ντεμπούτο του δε θα αργήσει να έρθει.

Αφήστε μια απάντηση