Η πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται απόψε στη μάχη των προκριματικών του Champions League με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ από το Βέλγιο. Η σέντρα του παιχνιδιού είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί sold out!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, συνέστησε στους παίκτες του να δείξουν την απαραίτητη προσήλωση στον στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη νίκη και το μηδέν στην άμυνα. Ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε πως η Μπριζ είναι πολύ επικίνδυνη όταν βρει χώρους και αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολύ οι παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε να δείξουν υπομονή και να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας. Επιπλέον, ο Αναστασίου στάθηκε στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει πλέον οι παίκτες του από τέτοιου είδους παιχνίδια και δήλωσε σίγουρος πως τη φετινή σεζόν θα αποφευχθούν τα λάθη της προηγούμενης ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού για το παιχνίδι, στοίχημα πως αυτά δεν έχουν διαφοροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι περισσότερες θέσεις μοιάζουν καπαρωμένες, εκτός φυσικά από αυτή του τερματοφύλακα, αφού ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα περιμένει τον Λουκ Στιλ μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο Άγγλος γκολκίπερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του εδώ και καιρό, αλλά κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το συγκεκριμένο ματς. Πάντως, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του και το λογικότερο είναι να δούμε τον Στέφανο Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια. Ο Σέρχιο Σάντσεθ, από την άλλη, απουσίασε από την κανονική προπόνηση της Κυριακής, αλλά αυτό έγινε προληπτικά και ο Ισπανός αμυντικός θα δώσει κανονικά το “παρών” στο αποψινό παιχνίδι.

Στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει και ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος θα παίξει ως αριστερό μπακ. Ο Κροάτης έχει κάνει καλή προετοιμασία και ο Γιάννης Αναστασίου, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, κάνει λόγο για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης του. Πολύ πιθανό είναι να δούμε στην αρχική ενδεκάδα και τον Γιώργο Κουτρουμπή, αφού ο τεχνικός των “πρασίνων” θέλει να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, με στόχο φυσικά να κρατήσει τη κατοχή της μπάλας. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι ουσιαστικά καπαρωμένες, αφού δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Βέμερ, δίπλα στον Σάντσεθ ο Ταυλαρίδης, και μπροστά τους οι Ζέκα, Ατζαγκούν, Κουτρουμπής και Νίνης, με τον τελευταίο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή φυσικά θα βρίσκονται οι Καρέλης και Μπεργκ.

Η Μπριζ, από την άλλη, έφτασε στην Αθήνα τη Δευτέρα, 27/7/2015 και όλοι από την αποστολή της ομάδας έκαναν λόγο για τη ζέστη που επικρατεί. Η ομάδα του Βελγίου θα έχει ορισμένες απουσίες, αλλά αυτές δεν κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές. Ο προπονητής της Μπριζ, Μισέλ Πρεντόμ, ανέφερε πως η ήττα από τη Σιντ Τρούιντεν αναμένεται να αφυπνίσει τους παίκτες του, από τους οποίους περιμένει αντίδραση στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στους “πράσινους”, μπορεί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ομάδας τη φετινή σεζόν, αλλά οι κινήσεις στα μεταγραφικά δεν σταματούν. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Νίκο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Από την άλλη, όμως, πρόβλημα φαίνεται πως έχει προκύψει με τον Χρήστο Δώνη, αφού ο τελευταίος ζήτησε να αποχωρίσει από την ομάδα, δείχνονταν ξεκάθαρα πως είναι απογοητευμένος από την αντιμετώπιση που έχει από τον προπονητή του. Ο Έλληνας μέσος είχε συζήτηση με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, αλλά αμφότεροι του τόνισαν πως θέλουν να παραμείνει στην ομάδα και πως πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του.

Όπως και να ‘χει πάντως, στον Παναθηναϊκό όλοι κινούνται σε ρυθμούς… Μπριζ! Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική ομάδα , η οποία θέλει να πάρει τη νίκη και να ταξιδέψει στο Βέλγιο για τη ρεβάνς έχοντας προβάδισμα.

Αφήστε μια απάντηση