Κακή απόδοση και ήττα από την Ξάνθη

Γι’ άλλη μία φορά, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πειστικός σε εντός έδρας ματς και γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη με 0-1 στο γήπεδο της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας”. Οι πράσινοι δεν απέδωσαν καλά και μετά την αυστηρή αποβολή του Κάρλος Ζέκα, δέχτηκαν το γκολ από την Ξάνθη και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν.

Χαρά από τις μεταγραφές – θλίψη από την αγωνιστική εικόνα

Πριν την έναρξη του ματς, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε τις μεταγραφικές της κινήσεις στη χειμερινή περίοδο. Ο κόσμος στην κατάμεστη “Λεωφόρο” ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, ειδικά μετά την εμφάνιση του Σεμπάστιαν Λέτο στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά, για ένα ακόμη παιχνίδι οι χαρές και τα πανηγύρια δε συνεχίστηκαν και μετά το ματς.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και είχε κλείσει εξαιρετικά όλα τα ποδοσφαιρικά ατού του “τριφυλλιού”. Οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους στην εστία του Στιλ, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε τη πρώτη του τελική προσπάθεια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε με την έναρξη της επανάληψης, ενώ στη συνέχεια ήρθε και η αυστηρή αποβολή του Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Σολτάνι, και ο Μάνταλος του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, κάτι που έφερε την έκρηξη του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Τα πλάνα του Αντρέα Στραματσόνι για το ματς άλλαξαν, αφού οι αλλαγές που ήταν προγραμματισμένες, αναβλήθηκαν. Τελικά ο Εσιέν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να συμμαζέψει το κέντρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πράνιτς να πατήσει το χορτάρι.

Με παίκτη λιγότερο και με αυτούς που ήταν στο τερέν να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, τελικά ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το γκολ στο 67ο λεπτό από τον Σολτάνι. Μέχρι και το τέλος του ματς οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα και το σκορ δεν άλλαξε.

Έκρηξη Αλαφούζου μετά το τέλος του αγώνα

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν σε έξαλλη κατάσταση μετά το τέλος του αγώνα, για τις αποφάσεις του διαιτητή Μάνταλου. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά το ματς, ανέφερε πως υπήρξε… εντολή να γίνει στόχος ο Ζέκα και να αποβληθεί, αφού ακολουθούν πολύ κρίσιμα ματς και ο Πορτογάλος είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Ο “ισχυρός άνδρας” του Παναθηναϊκού συνέχισε λέγοντας πως στο ποδόσφαιρο η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να δρα, αλλά από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει αδιαφορία. Επιπλέον, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία “καμόρα” που λειτουργεί κάθε αγωνιστική και η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να ελέγξει την εκτεταμένη διαφθορά.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει έφεση για τον Ζέκα

Η αποβολή του Ζέκα στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν είναι μόνο πως στοίχισε στην ομάδα την ήττα με 1-0 από την Σκόντα εντός έδρας, αλλά ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πορτογάλου και για τα επόμενα ματς.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ετοιμάζεται να καταθέσει ένσταση κατά της τελικής ποινής, μόλις αυτή γίνει γνωστή και οι “πράσινοι” θα ακολουθήσουν υπερασπιστική γραμμή, η οποία θα φέρει ως παράδειγμα την υπόθεση του Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και η αρχική ποινή έπεσε κατά μία αγωνιστική, μετά την εκδίκαση της έφεσης.

Ψυχραιμία ζήτησε ο Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι, στην προπόνηση της επόμενη ημέρας του αγώνα με την Ξάνθη, τόνισε στους παίκτες του πως θα πρέπει να δείχνουν ψυχραιμία στα παιχνίδια της ομάδας, καθώς και λιγότερο εκνευρισμό.

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρξει εκνευρισμός, όταν υπάρχουν λανθασμένες υποδείξεις από τους διαιτητές, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να συγκρατούνται. Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως ο διαιτητής μπορεί να έκανε δύο σημαντικά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα λάθη των παικτών.

“Παρών” στο Περιστέρι ο Μπεργκ

Ένα ευχάριστο μαντάτο περίμενε τον Αντρέα Στραματσόνι στην προπόνηση της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου 2016, αφού ο Μάρκους Μπεργκ προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για το ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30,.

Από την άλλη, σε αυτό το μας δε θα είναι σίγουρα “παρών” ο Τάσος Λαγός, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του.

Αφήστε μια απάντηση