Κοντά στον Σιανί, δυσκολεύει του Χελάντερ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να “βολιδοσκοπεί” παίκτες για την αμυντική γραμμή, αλλά προς το παρόν οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Τα ονόματα φυσικά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα είναι συγκεκριμένα και όπως όλα δείχνουν, ένα από αυτά θα αποτελέσει τον στυλοβάτη της άμυνας των “πρασίνων”.

Ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό και φαίνεται να είναι πιο κοντά ώστε να αποκτηθεί είναι ο Μίκαελ Σιανί. Ο πρώην παίκτης της Λάτσιο εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του μέχρι στιγμής και μέσα σε αυτές είναι και αυτή του Παναθηναϊκού. Η ελληνική ομάδα ανέβασε την προσφορά της για τον παίκτη και πλέον η διαφορά που χώριζε τις δύο πλευρές στο οικονομικό, δεν είναι μεγάλη. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει άμεσα απάντηση από τον παίκτη, αν αποδέχεται την πρόταση του Παναθηναϊκού και αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Στην ελληνική ομάδα, όμως, έχουν και άλλους παίκτες “stand by” σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση Σιανί. Συγκεκριμένα, στον Παναθηναϊκό έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον Αντολίν Αλκαράθ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Έβερτον στην Αγγλία και πλέον είναι ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός έχει εξετάσει ήδη τις απαιτήσεις του αμυντικού από την Παραγουάη, αλλά προς το παρόν η υπόθεσή του δεν προχωράει, αφού οι “πράσινοι” έχουν άλλο παίκτη ως προτεραιότητα.

Από την άλλη, όλο και απομακρύνεται το σενάριο να ντυθεί στα πράσινα ο Φίλιπ Χελάνερ της Μάλμε. Ο Σουηδός αμυντικός βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού εδώ και καιρό, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του είχαν κολλήσει στο οικονομικό σκέλος. Πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ο παίκτης έχει και αυτός τις επιφυλάξεις του για να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις νέες εξελίξεις, ο Παναθηναϊκός θα αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον παίκτη, αν δεν επέλθει άμεσα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πέρα από τα μεταγραφικά, όμως, στον Παναθηναϊκό είχαμε και εξελίξεις όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων. Την περασμένη Τρίτη, 16/6/2015, ήταν η σειρά του Διαμαντή Χουχούμη να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με τους “πράσινους”. Ο Έλληνας αριστερός μπακ θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι και το 2018, αφού επέκτεινε το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια.

Επίσης, πολύ πιθανό είναι πλέον το σενάριο ο Χάρης Μαυρίας να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αφού οι “πράσινοι” έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Σάντερλαντ για να τον ξαναπάρουν πίσω. Δημοσιεύματα από τη Βρετανία κάνουν λόγο για την πρόταση της ελληνική ομάδας, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πως η πρόταση αυτή είναι κατά πολύ μικρότερη από τα χρήματα που είχε δώσει η αγγλική ομάδα για να πάρει τον παίκτη πριν δύο χρόνια από τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, η Λιλ φαίνεται να κάνει πίσω στην απόκτηση του Νίκου Καρέλη. Η γαλλική ομάδα είχε στο στόχαστρο τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, αλλά μόλις έμαθε τις οικονομικές απαιτήσεις της ελληνικής ομάδας, έκανε πίσω. Ο Παναθηναϊκός φέρεται να ζητάει περί τα 4 εκ. ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη και από την πλευρά της Λιλ στοίχημα πως αυτό το ποσό θεωρήθηκε μεγάλο.

Με καλούς ρυθμούς κινούνται και τα εισιτήρια διαρκείας για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η διάθεσή τους έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και μέχρι στιγμής ο αριθμός που έχει διατεθεί έχει ξεπεράσει τις 2000. Από την ΠΑΕ κάνουν λόγο πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση και πως ο τελικός αριθμός αυτών θα ξεπεράσει τις 9000 που είχαν βάλει εξαρχής ως στόχο.

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κλιμάκιο της UEFA, ώστε να διαπιστώσει την καταλληλότητα του γηπέδου και να δώσει το “πράσινο φως” στον Παναθηναϊκό να το χρησιμοποιήσει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Αφήστε μια απάντηση