Κρατάει το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλική αναμέτρηση την Μπεσίκτας. Το “Τριφύλλι” αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλο με σκορ 2-2. Και τα δύο τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσε ο Χρήστος Δώνης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάζουν δύο πρόσωπα στην συνάντηση. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, δεχόταν μεγάλη πίεση, είχαν αποστάσεις στις γραμμές τους και απείλησαν για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα στοίχημα πως άλλαξαν άρδην. Οι παίκτες του ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, δεν απειλούταν ιδιαίτερα και από την άλλη δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Έτσι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, έφεραν τούμπα το ματς και μάλιστα αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να επικρατήσουν του αντιπάλου τους.

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης και Ινσούα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 4ο λεπτό όταν το σουτ του Ουμούτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Στο 11ο λεπτό ο Ερντέμ με σουτ σημείωσε το 1-0. Στο 19ο λεπτό το σουτ που επιχείρησε ο Χατζηγιοβάνης κατέληξε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 38ο λεπτό ο Οκτάι πήρε την μπάλα μακριά από την περιοχή του Παναθηναϊκού και παρά το γεγονός ότι μπροστά του βρέθηκαν τέσσερις αμυντικοί, κανείς δεν τον ανέκοψε και με σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 41ο λεπτό ο Ινσούα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας, ενώ δύο λεπτά αργότερα το γκολ που σημείωσε ο Μακέντα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 48ο λεπτό ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 55ο λεπτό πάλι ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον αντίπαλο κίπερ. Στο 62ο λεπτό ο Δώνης με σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 80ο λεπτό ο Ζαχίντ με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Δώνη σε θέση τετ α τετ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη (46΄ Κότσαρη), Πούγγουρα (74΄ Μαυρομμάτη),  Χατζηθεοδωρίδη (61΄ Μόλο), Γιόχανσον (74΄ Αποστολάκη), Κολοβό (46΄ Κουρμπέλη), Χατζηγιοβάνη (61΄ Καμπετσή), Κολοβέτσιο (46΄ Νούνες), Ινσούα (73΄ Ζαγαρίτη), Μακέντα (81΄ Κόναν), Ζαχίντ (82΄ Βέργο) και Δώνη (82΄ Θεοχάρη).

Δείτε τα γκολ του φιλικού με την Μπεσίκτας

Αφήστε μια απάντηση