Κυρίαρχος και νικητής ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League, χάρις σε ένα εκπληκτικό γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Το “Τριφύλλι” κυριάρχησε εντός του αγωνιστικού χώρου και η μικρή σε έκταση ήττα του Ολυμπιακού οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Στέφανο Καπίνο και στην αστοχία των γηπεδούχων.

Τον… έπνιξε από το πρώτο λεπτό

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν από το πρώτο λεπτό με περίσσιο πάθος και ουσιαστικά έκλεισαν τους αντιπάλους στα καρέ τους. Οι “Ερυθρόλευκοι” στοίχημα πως αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και επιδίδονταν σε σωρεία λαθών, θυμίζοντας ερασιτεχνική ομάδα.

Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι και στο 15ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μπεργκ πάσαρε στον Κλωναρίδη που βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε. Παρόλα αυτά, στην εξέλιξη της φάσης ο Σουηδός επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ και με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό ξεσήκωσε την εξέδρα και ουσιαστικά έδωσε ώθηση στους “Πράσινους”, οι οποίοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 19ο λεπτό, μάλιστα, ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, αφού αστόχησε εξ’ επαφής και με εξουδετερωμένο τον Καπίνο.

Στο 33΄ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε το φάουλ του Εμποκού, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 40΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουλιμπαλί βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά σούταρε άουτ από πλάγια θέση. Στο πρώτο ημίχρονο οι “Ερυθρόλευκοι” είχαν να επιδείξουν μόνο μία σέντρα του Τσόρι Ντομίνγκες, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κουλιμπαλί, πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Ανσαριφάρντ, αλλά και ένα σουτ του τελευταίου που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του και τον Ολυμπιακό να έχει αναλάβει το ρόλο κομπάρσου. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι “Ερυθρόλευκοι” ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις μία τελική προσπάθεια και αυτή ήταν εκτός εστίας.

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο”

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού, αλλά και από την εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως οι παίκτες του θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ και το τελικό σκορ να ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του “Απόστολος Νικολαΐδης”, τονίζοντας πως η στήριξη των φιλάθλων ήταν μεγάλη και δημιουργήθηκε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του οι φίλαθλοι της ομάδας να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των παικτών και να τους δίνουν ώθηση σε κάθε ματς.

Δείτε το φανταστικό γκολ του Μάρκους Μπεργκ εδώ!

Αφήστε μια απάντηση