Με το δεξί ξεκίνησε η θητεία του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό

Με ένα γκολ του Ρόμπιν Λουντ στο 69ο λεπτό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η θητεία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των “Πράσινων” ξεκίνησε με το δεξί, αφού ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να παίρνουν τους τρεις βαθμούς και να περνούν μόνοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αμφότερες οι ομάδες στοίχημα πως ήθελαν τη νίκη για να βγουν από το τέλμα που είχαν περιέλθει, αλλά τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή προπονητή την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ο Αντρέα Στραματσόνι αποχώρησε από τον πάγκο και τη θέση του ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τελευταίος δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά, αλλά και μόνο η παρουσία του φαίνεται πως λειτούργησε θετικά για την ομάδα.

Το παιχνίδι της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας” δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά αυτό δικαιολογείται εν μέρει από την ανάγκη που υπήρχε στις δύο ομάδες για βαθμούς.

Ο Λουντ του χάρισε τη νίκη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ιδιαιτέρως αγχωμένοι από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα. Παρόλα αυτά, στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, πήρε τα πάνω του μετά το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, αλλά και αυτός δεν δημιούργησε μεγάλους κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με εξαίρεση ένα σουτ του Λέοβατς που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν λίγο καλύτερος, αλλά και πάλι οι δύο ομάδες έδειχναν μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή ευκαιρία στο 50’, όταν ο Μπεργκ δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα μετά από απόκρουση του Μπρκιτς. Τελικά, στο 69ο λεπτό ο Ρόμπιν Λουντ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με μακρινό σουτ. Ο Φιλανδός σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός βρήκε περισσότερους χώρους, αλλά οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Μοναδική καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν μία κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 82ο λεπτό που πέρασε άουτ.

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Ήμασταν συμπαγείς σαν ομάδα”

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, ανέφερε μετά τον αγώνα πως είναι πολύ θετικό που η ομάδα πήρε ένα σημαντικό ματς μετά από καιρό και αυτό θα της δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο ίδιος τόνισε πως οι παίκτες του δεν ήταν καλοί όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά ήταν συμπαγείς σαν ομάδα. Επίσης, ανέφερε πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη τις ικανότητές τους.

Ακολουθεί η Θέλτα

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Θέλτα για το Europa League και αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι των “Πρασίνων” στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και να σταματήσει το αρνητικό ρεκόρ που έχει χτίσει στην Ευρώπη. Ο αγώνας με τη Θέλτα θα διεξαχθεί στις 22:05.

Αφήστε μια απάντηση