Νικητής στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής που διεξήχθη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 4-3 του ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι με ανατροπές ,πλούσιο θέαμα και μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέον και έτσι βρέθηκαν ξανά στο -3 από τον Ολυμπιακό, με τον τελευταίο, όμως, να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ άνοιξαν τη διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο Ζέκα έκανε όμορφη ενέργεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη σέντρα, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μάρκους Μπεργκ και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό αφύπνισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αθανασιάδη και να περάσει μπροστά στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρέλλη, με τον Έλληνα επιθετικό να δημιουργεί πολλούς κινδύνους στην εστία του ΠΑΟΚ και να καταφέρνει να ισοφαρίσει. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στο γηπεδούχο, που με μπροστάρη το Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ, έκανε την ολική ανατροπή και έβγαλε εκτός μάχης τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ (4-2 στo 87’).

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 4-3, αλλά το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά στάθηκε στα “αστεία”, όπως τα χαρακτήρισε, γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε το χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του μετά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ, καθώς και τη διαχείριση της ψυχολογίας μετά την αφαίρεση βαθμών.

Ο Κάρλος Ζέκα αγωνίστηκε κανονικά στην αναμέτρηση, παρά τις γνωματεύσεις των γιατρών, οι οποίοι μιλούσαν για απουσία τουλάχιστον 15 ημερών και ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, μαζί με το Μάρκους Μπεργκ φυσικά, ο οποίος σκόραρε μετά από πέντε παιχνίδια, πετυχαίνοντας μάλιστα χατ τρικ κατά του ΠΑΟΚ, όπως και στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως φυσικά και όλα τα παιχνίδια της Super League, με τον Παναθηναϊκό να εκτίει και την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης υπήρξε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τους φίλους του Παναθηναϊκού, έξω από το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο ήθελαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αφαίρεση βαθμών που υπέστη η ομάδα τους.

Αφήστε μια απάντηση