Ο Αρετόπουλος φέρει τη μισή ευθύνη

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τούμπα γνωρίζοντας πως μόνο με νίκη θα διατηρούνταν στο -3 από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ασύνδετη και μπορεί να αδικήθηκε κατάφορα από τον διαιτητή Αρετόπουλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τον ΠΑΟΚ και δεν άξιζε κάτι καλύτερο στο ματς.

Η ήττα με 3-1 στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, άφησε τους “πράσινους” 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Πλέον, η χρονιά του Παναθηναϊκού παίζεται στα επόμενα ματς, στα οποία θα πρέπει να αλλάξει εικόνα, αν φυσικά θέλει να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο.

Τι έγινε στο παιχνίδι

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον Μάρκους Μπεργκ, όπως αναμενόταν άλλωστε, ενώ άφησε στον πάγκο τον Τάσο Λαγό και έβαλε στη βασική ενδεκάδα τον Κουτρουμπή σε ρόλο αμυντικού χαφ. Η αμυντική γραμμή παρέμεινε η ίδια με Τελάντερ, Ταυλαρίδη και τους Μαρινάκη δεξιά και Νάνο αριστερά. Ζέκα, Ατζαγκούν και Αμπέιντ βρίσκονταν πίσω από τους Καρέλλη και Μπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά το ματς και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του, ορμώμενος φυσικά από τη συμπαράσταση των φιλάθλων του. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία έκλεινε τους χώρους, αλλά δεν επιτίθονταν με ορθόδοξο τρόπο. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο Αρετόπουλος να δώσει ένα πέναλτι “φάντασμα” και να βάλει μπροστά την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο 27ο λεπτό, ο Ροντρίγκες έκανε μία επέλαση προς την περιοχή του Παναθηναϊκού και έπεσε, μετά από επαφή που είχε με τον Ταυλαρίδη. Ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα, παρότι το όποιο μαρκάρισμα είχε γίνει εκτός περιοχής! Ο Μπερμπάτοφ ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Τα επόμενα λεπτά θα στοιχημάτιζε κανείς πως ήταν εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε επηρεασμένη από το γκολ που δέχτηκε και στο 31’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, μετά από απόκρουση του Στιλ και ολιγωρία του Ταυλαρίδη, ο οποίος δεν απομάκρυνε την μπάλα από τη μικρή περιοχή, ο Ροντρίγκες βρήκε την ευκαιρία να πάρει το “ριμπάουντ” και να κάνει το 2-0.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε πάθει “τρικυμία” και η αδυναμία της να απομακρύνει την μπάλα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να την πολιορκεί και λίγο πριν βγει το ημίχρονο, σημείωσε και τρίτο γκολ με τον Βίτορ, μετά από κόρνερ και κακή έξοδο από τον Στιλ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό με τρία γκολ στην πλάτη και οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν να ανεβούν έναν “Γολγοθά” στην επανάληψη. Το μόνο που κατάφεραν, όμως, ήταν να μειώσουν σε 3-1 με πέναλτι του Καρέλη. Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε και το “τριφύλλι” υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και έμεινε 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του ματς ανέφερε πως η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά δεν παρέλειψε να αναλάβει την ευθύνη για την ήττα. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε πως μετά το πέναλτι τίποτα δε λειτούργησε σωστά για την ομάδα του, η οποία κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Από την άλλη, υπήρξε και ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία στάθηκε στη διαιτησία του Αρετόπουλου στην Τούμπα. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση ανέφερε πως οι φοβίες των υπευθύνων της ομάδας για τον συγκεκριμένο διαιτητή έγιναν πραγματικότητα, αλλά στον Παναθηναϊκό είναι πλέον έτοιμοι να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ομάδας με κάθε νόμιμο μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, αναμένεται να τιμωρηθεί, αφού ο παρατηρητής του αγώνα του έβαλε χαμηλή βαθμολογία για τις λανθασμένες υποδείξεις του στο ματς.

Λεβαδειακός στο Κύπελλο και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι βαρύ, αλλά όλοι θα πρέπει να προσπεράσουν την ήττα από τον ΠΑΟΚ και να επικεντρωθούν στα επόμενα παιχνίδια με το Λεβαδειακό για το Κύπελλο και με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι Κυπέλλου με το Λεβαδειακό είναι το πρώτο για τον φετινό θεσμό και ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα των “πρασίνων”. Η αναμέτρηση διεξάγεται την Τετάρτη, 28/10/2015, στις 17:15, στο γήπεδο της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας”.

Από εκεί και πέρα, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, η οποία λαμβάνει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 1/11/2015, στις 19:30. Τα εισιτήρια για το συγκεκριμένο ματς είναι στη διάθεση του κόσμου από τη Δευτέρα, 26/10/2015, μόνο για τους “Συμμάχους” και μόνο μέσω web, και η τιμή τους ξεκινάει από τα 8 ευρώ και φτάνει τα 60 ευρώ. Σημειώνεται πως όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να προμηθευτούν ελεύθερα τα εισιτήριά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη μέσω web.

Τραυματίες

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Ράσμους Τελάντερ αποκόμισε έναν τραυματισμό, αλλά παρότι προπονήθηκε μόνος του, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Φυσικά, ατομικά συνεχίζουν να προπονούνται και οι Σάντσεθ και Εσιέν.

Αφήστε μια απάντηση