Ο κοροναϊός πλήττει και τον Παναθηναϊκό

Ο κοροναϊός έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και ο πλανήτης βιώνει δραματικές στιγμές το τελευταίο διάστημα. Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να βγούνε ζωντανοί από τη μάχη με την πανδημία και αρκετοί ακόμα δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα ώστε να την ξεπεράσουν.

Οι πληγές που ήδη έχει αφήσει η θανατηφόρα ίωση είναι σημαντικές σε όλους τους κλάδους και πολλά θα εξαρτηθούν από το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να περάσει προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν.

Ένας από τους κλάδους που έχει πλήξει είναι ασφαλώς και το ποδόσφαιρο. Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει ανασταλεί και παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει εκ νέου. Ο Παναθηναϊκός όπως και η πλειοψηφία των ομάδων θα βγει ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση, αφού τα ταμεία του συλλόγου θα μείνουν άδεια.

Το “Τριφύλλι” παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο δρόμο της εξυγίανσης, τα πάντα από εδώ και πλέον είναι ρευστά. Αυτό οφείλεται σε ορισμένους παράγοντες.

Ένας από αυτούς είναι η επανέναρξη των play off. Εφόσον η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πάρει την απόφαση ότι η χρονιά ολοκληρώθηκε τότε θα προκύψει θέμα με τα τηλεοπτικά έσοδα των “Πράσινων”. Εάν αποφασιστεί η έναρξη των play off αλλά κεκλεισμένων των θυρών, τότε ναι μεν θα πάρει τα τηλεοπτικά αλλά θα απολέσει τα εισιτήρια.

Επίσης με δεδομένο ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την πανδημία και η επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινήσει, τότε θα έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει σε έσοδα από απλά εισιτήρια και εισιτήρια διαρκείας. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, πρέπει αρχικά οι επιστήμονες να ανάψουν το πράσινο φως για την επιστροφή στην καθημερινότητα και να υπολογιστεί όμως ο φόβος που θα αφήσει στο πέρασμά του ο κοροναϊός.

Ακόμη όσο καιρό δεν υπάρξει αγωνιστική δράση, τόσο τα έσοδα από τους χορηγούς θα μειώνονται. Η διοίκηση θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους ώστε να γίνει πιο ενεργή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διαθέτει προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη μέσα από την πανδημία.

Τέλος, μένει να φανεί τον τρόπο που θα διαλέξει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Ο κοροναϊός έχει επηρεάσει αισθητά τη χώρα μας και ο Παναθηναϊκός έχει πέσει θύμα της πανδημίας. Το “Τριφύλλι” ωστόσο θα πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να την αφήσει να τον καταβάλει.

Αφήστε μια απάντηση