Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ βάφτηκε πράσινος, αφού το “Τριφύλλι” κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0.

Ο αγώνας της Μ. Τετάρτης είχε ως πρωταγωνιστική τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος, μπορεί αυτή τη φορά να μην σκόραρε, αλλά έδωσε και τις δύο ασίστ στα γκολ της ομάδας του.

Με το υπέρ του 2-0 ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και πλέον χρειάζεται να το διαφυλάξει στη ρεβάνς της “Τούμπας” για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Μολέδο άνοιξε το δρόμο στο 21΄

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα στοιχημάτιζε κανείς πως ξεκίνησαν επιφυλακτικά την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αρχή του ματς στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά οι “Πράσινοι” ανέβασαν την πίεσή τους και στο 21ο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Μολέδο, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ των γηπεδούχων και στο 29ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ενρίκε, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Βλαχοδήμου.

Ο Λέτο έβαλε γερές βάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ο Παναθηναϊκούς ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του και τελικά κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 83ο λεπτό ο Εμποκού επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και κατέληξε στον Μπεργκ, με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Λέτο. Ο Αργεντινός σημάδεψε σωστά και έτσι οι “Πράσινοι” έκαναν το 2-0.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με… καθαρό σκορ και πλέον το “Τριφύλλι” έχει προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι μας”

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του έχει αποκτήσει απλώς ένα προβάδισμα και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Για το δεύτερο παιχνίδι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε πως οι παίκτες του δεν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το υπέρ τους 2-0, αλλά να αγωνιστούν όσο καλύτερα γίνεται.

Αφήστε μια απάντηση