Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Europa League με μία από τις ΑΪΚ Στοκχόλμης και Γιουρόπα

Το “Τριφύλλι” μπήκε ως ισχυρό στην κληρωτίδα της UEFA για το Europa League και περίμενε απλώς να μάθει τον αντίπαλό του. Από την κλήρωση προέκυψε ο νικητής του ζευγαριού ΑΪΚ Στοκχόλμης – Γιουρόπα.

Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ της ΑΪΚ και της Γιουρόπα, η ομάδα από τη Σουηδίας πήρε μία αγχώδης και δύσκολη νίκη στην έδρα της (σ.σ. 1-0), με γκολ που επετεύχθη στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ρεβάνς στο Γιβραλτάρ αναμένεται με ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα η ΑΪΚ παραμένει το φαβορί για την πρόκριση.

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης είναι φυσικά ομάδα της Σουηδίας και αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς Συλλόγους της χώρας. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς ανάμεσα στις διεκδικήτριες του τίτλου, αλλά πάντα μέσα στη σεζόν κάτι… στραβώνει. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Η ΑΪΚ δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό, αφού κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ πέρυσι βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Ατρόμητο, ξανά στα προκριματικά του Europa League. Η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε εύκολα να την αποκλείσει από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Γιουρόπα (College Europa FC), από την άλλη, είναι μία σχετικά άσημη ομάδα από το Γιβραλτάρ. Οι εμπειρίες της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σπανίζουν, αλλά στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΪΚ έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση.

Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι πως όποια από τις δύο ομάδες και να προκριθεί, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί και θα στοιχημάτιζε κανείς πως το μόνο που θα έχει να φοβάται, είναι ο κακός του εαυτός!

“Πράσινος” για δύο χρόνια ο Λεντέσμα

Ο Κριστιάν Λεντέσμα είναι και επίσημα, πλέον, παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα. Ο Αργεντινός μέσος κατάφερε να πείσει τον Αντρέα Στραματσόνι και το υπόλοιπο τιμ και έτσι θα είναι στο ρόστερ του “Τριφυλλιού” για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε την Πέμπτη, όταν και… έπεσαν οι υπογραφές.

Αφήστε μια απάντηση