Ο Στεφάνσκι του στέρησε τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να ξαναμπεί δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το τελικό αποτέλεσμα (σ.σ. 2-2) άφησε μεγάλα παράπονα τους “Πράσινους”, αφού ο Πολωνός διαιτητής, Στεφάνσκι, καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της ελληνικής ομάδας και έδωσε την ευκαιρία στους Βέλγους να μειώσουν το σκορ.

Ο Ιμπάρμπο ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του “Τριφυλλιού”, ενώ οι Εντμίλσον και Μπελφοντίλ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων.

Σούπερ Ιμπάρμπο και προβάδισμα νίκης

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ, οι Λέτο και Ιμπάρμπο θα στοιχημάτιζε κανείς πως δεν άφησαν να φανεί το κενό και έκαναν σπουδαίο ματς. Οι δύο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία και από δικούς τους συνδυασμούς προήλθαν και τα δύο γκολ της ομάδας.

Στο 20ο λεπτό ο Λέτο πάσαρε στον Ιμπάρμπο και αυτός με ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έγραψε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό. Οι “Πράσινοι” συνέχισαν το παιχνίδι όντας προσηλωμένοι στον στόχο και στο 36ο λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με συνεργασία των δύο και εκτελεστή ξανά τον Κολομβιανό!

Η Σταντάρ ήταν ακίνδυνη στο πρώτο μέρος, αλλά ο Πολωνός διαιτητής (με υπόδειξη του βοηθού γραμμής) φρόντισε να την ξαναβάλει στο ματς. Σε μία παντελώς ακίνδυνη σέντρα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Στεφάνσκι καταλόγισε πέναλτι σε υποτιθέμενο τράβηγμα του Κουτρουμπή στον Ορλάντο Σα. Ο Εντμίλσον μείωσε και έβαλε τη γηπεδούχο στο παιχνίδι.

Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αντρέα Στραματσόνι διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος τον απέβαλε από τον πάγκο.

Ισοφάριση από στημένη φάση

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σταντάρ, μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν ιδιαιτέρως απειλητική. Παρόλα αυτά, έφτασε στην ισοφάριση στο 82ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μερίδιο ευθύνης φέρει ο Λουντ, ο οποίος ήταν στο τείχος και δεν κράτησε τη θέση του.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή άφησε με πολλά παράπονα τους “Πράσινους” και ο Αντρέα Στραματσόνι φρόντισε να το αναφέρει και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός αξίζει το σεβασμό όλων, αλλά οι διαιτητές δεν τον σέβονται!

Τραυματίες οι Ζέκα, Λεντέσμα και Σάμπα

Δε φτάνει που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Βέλγιο και να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, επέστρεψε στην Αθήνα με πολλούς τραυματίες. Αν και η απουσία του Σάμπα μπορεί να καλυφθεί, αυτές των Ζέκα και Λεντέσμα είναι κομβικές.

Ο Πορτογάλος μέσος είναι ένα από τα βασικότερα… χαρτιά της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ κάνουν λόγο για θλάση βαριάς μορφής, η οποία θα τον αφήσει εκτός αγώνων για έναν περίπου μήνα. Αυτό σημαίνει πως ο Ζέκα δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ενώ θα μείνει εκτός στους αγώνες με τη Βέροια και τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, αλλά και από τη ρεβάνς με τη Σταντάρ.

Ο Λεντέσμα, από την άλλη, αποκόμισε ένα τράβηγμα, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Τέλος, όσον αφορά τον Σάμπα, ο οποίος υπέστη επίσης θλάση, θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση