Ο τίτλος περνάει από την Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία αγχώδης νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη Δευτέρα και έμεινε στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στη συνέχεια αγχώθηκαν, αφού ο ΠΑΣ μείωσε το σκορ και προσπάθησε να πάρει αποτέλεσμα. Τελικά, όλα τελείωσαν καλώς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 3-1.

Τι έγινε στο παιχνίδι

Ο Γιάννης Αναστασίου δε ρίσκαρε τη συμμετοχή του Μάρκους Μπεργκ στο βασικό σχήμα και ξεκίνησε με τους Καρέλη και Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης. Ο πρώτος, μόλις στο 17ο λεπτό έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν με αρκετές καλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά χωρίς να μπει κάποιο άλλο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει τη νίκη και σε ένα σημείο το πέτυχε, αφού ο Πέτριτς με πέναλτι έκανε το 2-0 στο 60’. Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε, αλλά στο 70ο λεπτό ο Ταυλαρίδης υπέπεσε σε πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να μειώσει σε 2-1. Μετά τη μείωση του σκορ ο φιλοξενούμενος προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, παρότι είχε κάποιες καλές στιγμές. Τελικά, στα τελευταία λεπτά του ματς, ο Αμπέιντ πέτυχε και τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη και επί του ΠΑΣ, συνεχίζει να βρίσκεται στο κατόπι του Ολυμπιακού και είναι η μοναδική ομάδα, η οποία δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό των πρωταθλητών Ελλάδας. Αυτή την αγωνιστική το “τριφύλλι” αγωνίζεται στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και με νίκη στοίχημα πως θα παραμείνει δυνατά μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.

Η αναμέτρηση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 25/10/2015, στις 19:30 και διαιτητής θα είναι ο Αρετόπουλος, από τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει πολλά παράπονα κατά το παρελθόν. Στην ομάδα σκέφτονται να προβούν σε νομικές ενέργειες για να προστατευθούν, αφού ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει αδικήσει κατά το παρελθόν την ομάδα (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού), ενώ έχει καταθέσει και αγωγή κατά του Γιάννη Αλαφούζου.

Για το παιχνίδι στην Τούμπα ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει σημαντικές απουσίες παικτών και αναμένεται να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Ο Παναθηναϊκός, με τον Αναστασίου στον πάγκο, έχει περάσει δις από την Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θέλει να το επαναλάβει και φέτος.

Μεταγραφικά – ανανεώσεις

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Στάθη Ταυλαρίδη, με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού, το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις του παίκτη και θα ήθελαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και την επόμενη σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση