Πέταξε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τη Ξάνθη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” αν και κρατούσε τη νίκη στα χέρια του για 96 λεπτά εν τέλει ήρθε ισόπαλο με σκορ 2-2. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Μπουζούκης και Κολοβέτσιος.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη, η Ξάνθη χτυπούσε στις αντεπιθέσεις και ήταν πιο επικίνδυνη. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της άνοιξε το σκορ.

Η επανάληψη στοίχημα πως άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Αφού πρώτα ισοφάρισαν, στη συνέχεια βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, έπειτα έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους όμως τις σπατάλησαν. Έτσι στο τέλος μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 97ο λεπτό ο Κολοβέτσιος ανέτρεψε τον Κάστρο και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος παίκτης.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11ο λεπτό όταν ο Διούδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Κάστρο. Στο 18ο λεπτό ο Σιλά έκανε το σουτ αλλά ο Διούδης το απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 18ο λεπτό, ο Σιλά έκανε τη σέντρα, ο Μαυρομάτης απομάκρυνε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Καντά, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Διούδη με τη Ξάνθη να σημειώνει το 0-1. Στο 29ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς, απομάκρυνε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Γιόχανσον. Στο 43ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με τις γροθιές το δυνατό σουτ του Μπουζούκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στην πρώτη ευκαιρία της επανάληψης ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό μετά από σέντρα του Ινσούα, η μπάλα έφτασε στον Μπουζούκη και αυτός με σουτ πέτυχε το 1-1. Στο 62ο λεπτό μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Δώνης έκανε το σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς το απομάκρυνε. Ένα λεπτό αργότερα, μετά από κόρνερ πάλι του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα έφτασε στον Βέργο, ο οποίος από ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς. Στο 67ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα έφτασε στον Δώνη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, πριν περάσει η μπάλα την τελική γραμμή ο Σιλά την απομάκρυνε όμως ο Κολοβέτσιος πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1. Στο 75ο λεπτό το μακρινό σουτ του Κάτσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80ο λεπτό ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Ζίβκοβιτς του είπε “όχι”. Στο 95ο λεπτό ο Κολοβέτσιος ανέτρεψε τον Κάστρο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο, ο οποίος νίκησε τον Διούδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Κολοβέτσιο, Μπουζούκη ( 72΄ Χατζηθεοδωρίδη ), Γιόχανσον, Μαυρομάτη, Μουνιέ ( 60΄ Βέργο ), Ινσούα, Κάτσε, Μακέντα ( 89΄ Κουλιμπαλί ), Χατζηγιοβάνη και Δώνη.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση