Παναθηναϊκός: Γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια

Μία μέρα πριν τη συμπλήρωση των 112ων γενέθλιων του, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Το “Τριφύλλι” με τη δυναμική παρουσία των οπαδών του, επικράτησε με σκορ 2-0 και στοίχημα πως πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Φεντερίκο Μακέντα.

Οι “Πράσινοι” βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, κατέγραψαν την πέμπτη διαδοχική τους επικράτηση και εδραιώθηκαν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να είναι ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο της αμυντικές ολιγωρίες του αντιπάλου.

Οι παίκτες του κέρδισαν τις περισσότερες μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πίεσαν αρκετά ψηλά τον αντίπαλο, με συνέπεια να τον οδηγήσουν σε πάρα πολλά λάθη και να μην τον αφήνουν να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Το “Τριφύλλι” επιβλήθηκε κατά κράτος, έκανε κυριαρχική εμφάνιση και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς πραγματοποιήθηκε στο 10ο λεπτό όταν ο Σβιντέρσκι βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 11ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ινσούα, ο Μακέντα έκανε την προβολή αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε σταθερά. Στο 16ο λεπτό ο Ζαχίντ έβγαλε τον Μακέντα σε θέση τετ α τετ, αυτός έκανε το σουτ αλλά δε σημάδεψε σωστά. Στο 48ο λεπτό ο Νάγκι τροφοδότησε τον Δώνη, αυτός ανατράπηκε από τον Ίνγκασον και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα, ο οποίος πέτυχε το 1-0. Στο 56ο λεπτό μετά από μακρινή μεταβίβαση του Σένκεφελντ, ο Χατζηγιοβάνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο τελείωμα σημείωσε το 2-0. Στο 75ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή όμως ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε το σουτ σε κόρνερ. Στο 84ο λεπτό ο Διούδης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και απέκρουσε το σουτ του Μίσιτς μέσα από την περιοχή. Στο 92ο λεπτό ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λημνιού.

Ο κύριος Δώνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Διούδη, Ινσούα, Κουρμπέλη (71΄ Ανουάρ), Γιόχανσον, Πούγγουρα, Ζαχίντ (83΄ Μπουζούκη), Σένκεφελντ, Νάγκι, Χατζηγιοβάνη (77΄ Νούνες), Δώνη και Μακέντα.

Δείτε τα γκολ του Παναθηναϊκού

Αφήστε μια απάντηση