Παναθηναϊκός: Εκτός ο Κουρμπέλης, επιστροφή για Γιόχανσον

Στον Παναθηναϊκό στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το “Τριφύλλι” συνεχίζει την προετοιμασία του για τον συγκεκριμένο αγώνα με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη, να έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό νέο.

Το θετικό ακούει στην επιστροφή στις προπονήσεις του Ματίας Γιόχανσον και το αρνητικό ακούει στο όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Έλληνα προπονητή καθώς είναι τραυματίας.

Όσον αφορά τον Ματίας Γιόχανσον, ο Σουηδός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε θλάση στο πόδι του, η οποία τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου είκοσι ημέρες. Ο ίδιος ξεκίνησε τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο καθώς πέτυχε τρία τέρματα και παράλληλα με την απόδοσή του ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Ο 26χρονος ξεπέρασε τη θλάση και πήρε κανονικά μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης. Πλέον ο δεξιός οπισθοφύλακας τέθηκε στη διάθεση του κυρίου Δώνη και θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση που έπεται με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κουρμπέλης είχε κληθεί στην Εθνική Ελλάδας. Στον προτελευταίο αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αντίπαλο την Ουγγαρία, ο 24χρονος κεντρικός μέσος στο ημίχρονο του αγώνα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες. Την επόμενη του παιχνιδιού αποχώρησε από την αποστολή της Εθνικής και επέστρεψε στους “Πράσινους” προκειμένου να εξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στοίχημα πως ανακούφισαν, εν μέρει, τον κύριο Δώνη καθώς έδειξαν ότι ο αρχηγός του συλλόγου έχει υποστεί αιμάτωμα στην έξω κεφαλή του γαστροκνήμιου. Η κατάστασή του δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή ωστόσο θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες πέντε με έξι ημέρες. Ο ίδιος δύσκολα θα προλάβει το ματς με τον Πανιώνιο αλλά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ που είναι προγραμματισμένη για το επόμενο σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα το ατομικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μουνιέ, Κάτσε και Στάικος. Οι τρεις του δεν υπολογίζονται για τον αγώνα που ακολουθεί.

Εν αντιθέσει με αυτούς ο Χρήστος Δώνης ανέβασε ρυθμούς και έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης. Ο ίδιος θα δώσει το “παρών” στην αποστολή.

Στα της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές αφού αρχικά έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα στη συνέχεια μετείχαν σε ασκήσεις που αφορούσαν την κατοχή της μπάλας. Έπειτα πραγματοποίησαν οικογενειακό δίτερμα με έμφαση στην τακτική.

Αφήστε μια απάντηση