Παναθηναϊκός: Κονάν ο… πρώτος

Πριν λίγες ημέρες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε δηλώσεις που είχε κάνει τόνισε ότι η ομάδα το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει την απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη. Οι δηλώσεις του στοίχημα πως βγήκαν αληθινές, καθώς το “Τριφύλλι” έκανε την πρώτη του καλοκαιρινή μεταγραφή αφού ανακοίνωσε την απόκτηση ενός νεαρού ταλαντούχου επιθετικού. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Άντερσον Κονάν.

Όσον αφορά τον Κονάν, πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος γεννήθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας και έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο ίδιος έχει ύψος 1,78 και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες αυτής.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημίες της Μπορντό, όμως τον περασμένο Νοέμβριο αποχώρησε από αυτές. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, δοκιμάστηκε από την Κ19 των “Πράσινους” στο τουρνουά που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ και μάλιστα άφησε θετικές εντυπώσεις. Τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την γαλλική  Κλερμόντ, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Με την Κλερμόντ πήρε μέρος σε πέντε παιχνίδια δίχως να καταφέρει να χριστεί σκόρερ. Ο σύλλογος αποφάσισε να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο και ο Κονάν έμεινε ελεύθερος.

Ο Κονάν έχοντας αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στο δοκιμαστικό στάδιο, πριν λίγες ημέρες πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο και ανακοινώθηκε επίσημα. Ο ίδιος θα είναι κάτοικος “Παιανίας” μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Πάντως κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα παραμείνει στο “Πράσινο” ρόστερ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού. Ωστόσο θα δώσει κανονικά το παρών στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, μιας και ο κύριος Δώνης βλέπει τις προπονήσεις να μην βγαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση