Παναθηναϊκός: Μετράει απουσίες ο Δώνης

Έπειτα από απόφαση της Super League, η πρεμιέρα των play off του πρωταθλήματος αναβλήθηκε για αυτή την εβδομάδα και θα διεξαχθεί το επόμενο σαββατοκύριακο. Μπορεί ο Παναθηναϊκός, όπως και οι άλλες ομάδες, να μην έχουν κάποια επίσημη αγωνιστική υποχρέωση αυτή την εβδομάδα, ωστόσο το “Τριφύλλι” συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προετοιμασία του προκειμένου να είναι 100% έτοιμο για την πρεμιέρα.

Οι προπονήσεις το τελευταίο διάστημα διεξάγονται σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση, όμως ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, μετράει απουσίες, μιας και στην τελευταία προπόνηση συνολικά επτά ποδοσφαιριστές του δεν έδωσαν το παρών. Ο λόγος για τους Σωκράτη Διούδη, Φεντερίκο Μακέντα, Εμάνουελ Ινσούα, Δημήτρη Κολοβό, Δημήτρη Κολοβέτσιο, Αχιλλέα Πούγγουρα και Γιασίν Αγιούμπ.

Όσον αφορά τον Σωκράτη Διούδη, ο 27χρονος τερματοφύλακας συμμετείχε μόνο στο πρώτο μέρος του προγράμματος. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο Έλληνας κίπερ αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, με συνέπεια να αποχωρήσει. Ο ίδιος τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση προκειμένου να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματός του και να φανεί η χρονική διάρκεια που θα πρέπει να απουσιάσει. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και για προληπτικούς κυρίως λόγους θα μείνει στα πιτς για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν προπονήθηκε μεσούσης της εβδομάδα, αφού ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει στη μέση του. Ο Ιταλός φορ δεν τις έχει ξεπεράσει, με συνέπεια να πάρει μέρος σε  πρόγραμμα θεραπείας. Ο 28χρονος όπως όλα δείχνουν θα ανεβάσει στροφές στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα των play off.

Ακόμη οι Εμάνουελ Ινσούα, Δημήτρης Κολοβός και Δημήτρης Κολοβέτσιος πήραν μέρος σε ατομικό πρόγραμμα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς και θα απουσιάσουν από την επανεκκίνηση των υποχρεώσεων της ομάδας τους. Ο μόνος που έχει πιθανότητες να δώσει το παρών είναι ο Ινσούα, ο οποίος θα προσπαθήσει σύντομα να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς.

Επίσης, ο Αχιλλέας Πούγγουρας ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης. Η κατάσταση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία και το επόμενο διάστημα θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τέλος, ο Γιασίν Αγιούμπ όπως έγινε γνωστό θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο 26χρονος μέσος ταλαιπωρείται από φλεβική θρόμβωση στο γόνατό του και θα πάρει μέρος σε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας. Στον Μαροκινό έχουν ήδη χορηγηθεί αντιπυρετικά και η θεραπεία του θα διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, ο ίδιος δε θα πάρει μέρος σε καμία αθλητική δραστηριότητα. Έτσι η σεζόν έλαβε πρόωρα τέλος και ο Αγιούμπ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Από την άλλη, ο Ούφε Μπεκ ξεπέρασε την ίωση που αντιμετώπιζε και πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, ο κύριος Δώνης είχε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του αφού κανείς άλλος μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Κατά τα άλλα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των “Πράσινων” στα play off. Αρχικά θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την ΑΕΚ. Έπειτα θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια ακολουθεί το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Για την τέταρτη αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να τεθούν αντιμέτωποι με τον ΟΦΗ. Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα αναμετρηθούν στην έδρα τους με τον Άρη.

Στην έκτη στροφή θα κοντραριστούν με τον Ολυμπιακό, την επόμενη με τον ΠΑΟΚ, έπειτα με την ΑΕΚ, στη συνέχεια με τον Άρη και η περιπέτειά τους θα ολοκληρωθεί κόντρα στον ΟΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση