Παναθηναϊκός: Μόνο με θαύμα μένουν οι δανεικοί

Ο Παναθηναϊκός τόσο κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο όσο και τη χειμερινή κινήθηκε για την απόκτηση δανεικών ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο “Τριφύλλι” με τη μορφή δανεισμού. Ο λόγος για τον Γκαγιάς Ζαχίντ, Ντομινίκ Νατζ και Ανουάρ Τουχάμι. Το συμβόλαιό τους εκπνέει το καλοκαίρι που μας έρχεται και σύμφωνα με δημοσιεύματα μόνο με θαύμα θα εξακολουθήσουν να είναι κάτοικοι Παιανίας.

Το οικονομικό περιβάλλον των “Πρασίνων” δεν επιτρέπει την καταβολή της ρήτρας των τριών παικτών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι προαναφερθέντες σύντομα θα αντικρίσουν την πόρτα της εξόδου. Τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας θα παρουσιάσουν καθίζηση έπειτα από την αναβολή μέχρι αόριστον του πρωταθλήματος της Super League εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Όσον αφορά τον Γκάγιας Ζαχίντ, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν αγοράς η οποία ανέρχεται στο 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένη με τη συνολική του παρουσία στην ομάδα, ωστόσο δύσκολα η διοίκηση θα βρει τα συγκεκριμένα χρήματα. Ο Νορβηγός μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος σε 22 αναμετρήσεις, έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα και έχει μοιράσει πέντε ασίστ.

Ο Ντομινίκ Νατζ ήρθε στη χώρα μας τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με τη μορφή δανεισμού από την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο 24χρονος ακραίος επιθετικός από την πρώτη στιγμή έδειξε την ποιότητα που διαθέτει και κατευθείαν πήρε φανέλα βασικού. Ο ίδιος έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο μέλος της ενδεκάδας όμως οι φίλαθλοι της ομάδας θα τον απολαύσουν για έξι μήνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οψιόν ανέρχεται στα 700.000 ευρώ και η διοίκηση δε διαθέτει τα χρήματα προκειμένου να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Ο Ούγγρος εξτρέμ έχει αγωνιστεί σε οκτώ ματς και έχει πετύχει ένα γκολ.

Τέλος, η περίπτωση του Ανουάρ Τουχάμι φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει. Ο 25χρονος μέσος έχει ρήτρα ύψος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θεωρείται αδιανόητο για τα οικονομικά του συλλόγου. Ο 25χρονος μέσος θα επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς στη Βαγιαδολίδ, καθώς η διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει τόσα πολλά χρήματα. Ο Ανουάρ μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος σε επτά παιχνίδια.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, ήδη κοιτάζει την αγορά για να αντικαταστήσει τους τρεις παίκτες. Ο μόνος τρόπος παραμονής τους στο σύλλογο είναι η επέκταση του δανεισμού τους, κάτι το οποίο στοιχηματίζουμε πως φαντάζει ιδιαίτερα ακραίο με τα τωρινά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση