Παναθηναϊκός: Νίκη με απόλυτο πρωταγωνιστή τον… μασκοφόρο του

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ τον Άρη για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με σκορ 2-0. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Χρήστος Δώνης και Εμάνουελ Ινσούα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο μασκοφόρος του Παναθηναϊκού, Ινσούα, ο οποίος σε ακόμη ένα ματς αγωνίστηκε με την προστατευτική μάσκα. Ο ίδιος πέραν του εξαιρετικού και πανέμορφου γκολ που σημείωσε ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και αποτελούσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου προς την αντίπαλη εστία. Ο Αργεντινός μπακ θα στοιχηματίζαμε πως διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και το αποκορύφωμα της εξαιρετικής του απόδοσης ήταν η τρομερή λόμπα που σημείωσε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του στο πρώτο ημίχρονο να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξή τους, να μην δημιουργούν φάσεις προς τα αντίπαλα καρέ και να δέχονται αρκετές επιθέσεις. Ωστόσο στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Οι παίκτες του έκρυψαν την μπάλα, ανέβασαν την ένταση και τον ρυθμό τους και με εξαιρετικές συνεργασίες βρήκαν τα γκολ που τους έδωσαν την νίκη.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 15ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Ντιγκινί, ο Μαρτίνες έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 22ο λεπτό το σουτ του Μαρτίνες από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Στο 42ο λεπτό ο Οικονόμου έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, διένυσε αρκετά μέτρα, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης έγινε στο 52ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Μαρτίνες, ο Ντιγκινί έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά αυτό πέρασε άουτ. Στο 56ο λεπτό το σουτ του Γκαρσία από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από την εστία του Διούδη. Στο 58ο λεπτό ο Κουέστα με υπερένταση απομάκρυνε την κεφαλιά του Ινσούα. Στο 62ο λεπτό ο Οικονόμου μετά από εξαιρετική ενέργεια έδωσε στον Μακέντα, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Δώνης χωρίς να δυσκολευτεί με σουτ σε κενή εστία πέτυχε το 1-0. Στο 72ο λεπτό το σουτ του Φετφατζίδη πέρασε άουτ. Στο 74ο λεπτό ο Οικονόμου τροφοδότησε τον Άλτμαν, αυτός βρήκε τον Ινσούα μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός μπακ με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Οικονόμου, Χατζηγιοβάνη ( 77΄ Καμπετσή ), Πούγγουρα, Κάτσε, Μακέντα ( 86΄ Εμμανουηλίδη ), Κολοβέτσιο, Γιόχανσον, Δώνη ( 63΄ Άλτμαν ), Κουρμπέλη και Ινσούα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση