Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα έβαζε, η άμυνα έβγαζε.

Την πιο δυνατή του φιλική αναμέτρηση έδωσε ο Παναθηναϊκός. Το “Τριφύλλι” τέθηκε αντιμέτωπο με τον Άγιαξ, ο οποίος την σεζόν που μας πέρασε έφτασε μέχρι τον τελικό του  Champions League. Οι “Πράσινοι” όχι μόνο δεν φοβήθηκαν τον Άγιαξ, αλλά τον κοίταξαν στα μάτια και μάλιστα τον νίκησαν με σκορ 2-1. Τα τέρματα για την ελληνική ομάδα σημείωσε ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, όπως δηλαδή και στο φιλικό με την Φέγενορντ. Ο κύριος Δώνης είδε τους παίκτες του να κλείνουν με υποδειγματικό τρόπο όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και να είναι άκρως αποτελεσματικοί στην επίθεσης. Οι ποδοσφαιριστές του στις δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες φορές και παράλληλα η αμυντική τους λειτουργία ήταν άκρως συμπαγής. Το επίπεδο δυσκολίας ήταν πάρα πολύ υψηλό, όμως το “Τριφύλλι” πήρε άριστο βαθμό.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα οι “Πράσινοι” άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό μετά από σέντρα ακριβείας του Χατζηγιοβάνη, ο Μακέντα με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Στο 14ο λεπτό ο Διούδης απομάκρυνε το σουτ του Μάριν. Στην συνέχεια της φάσης, ο Φαν Ντε Μπεκ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 25ο λεπτό ο Πρόμες γύρισε στον Φαν Ντε Μπεκ και αυτός με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 45ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Πρόμες. Στο 48ο λεπτό μετά από φάουλ του Μπουζούκη, η μπάλα έφτασε στον Μακέντα και αυτός με σουτ πέτυχε το 2-1. Στο 79ο λεπτό ο Κότσαρης απομάκρυνε το σουτ στην κίνηση του Φαν Ντε Μπεκ. Στο 87ο λεπτό το σουτ του Τραορέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη (46΄ Κότσαρη), Κουρμπέλη (78΄ Αλεξανδρόπουλο), Γιόχανσον (74΄ Αποστολάκη), Χατζηθεοδωρίδη (64΄ Βέργο), Κολοβέτσιο (84΄ Θεοχάρη), Δώνη (91΄ Καμπετσή), Μπουζούκη (78΄ Εμμανουηλίδη), Πούγγουρα (91΄ Σερπεζή), Ινσούα (84΄ Ζαγαρίτη), Χατζηγιοβάνη (72΄ Μαυρομάτη) και Μακέντα (61΄ Κολοβό).

Δείτε τα γκολ του φιλικού με τον Άγιαξ

Αφήστε μια απάντηση