Παναθηναϊκός: Πιτσιρίκια με… κότσια

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων αντιμετώπισε στα “Πηγάδια” τη Ξάνθη για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο τεχνικός του “Τριφυλλιού”, Γιώργος Δώνης, χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως παρά την έλλειψη εμπειρίας παρουσιάστηκαν αρκετά παθιασμένοι και στοιχηματίζουμε ότι απέδειξαν πως είναι μαχητές.

Τα “πιτσιρίκια” έδειξαν ότι έχουν διάθεση, ότι μπορούν με το παραπάνω να σταθούν αξιοπρεπώς στην κατηγορία και μάλιστα να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο.

Οι “Πράσινοι” επικράτησαν της Ξάνθης με σκορ 0-1. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο νεαρός Γιάννης Μπουζούκης, ο οποίος ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του, στο 69ο λεπτό.

Ο κύριος Δώνης είδε τους παίκτες του να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, να δημιουργούν ευκαιρίες και από την άλλη να μην απειλούνται σχεδόν καθόλου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Ινσούα, ο Μουνιέ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 24ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ο Μουνιέ δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με συνέπεια οι αντίπαλοι αμυντικοί να απομακρύνουν τη μπάλα. Στο 31ο λεπτό, η κεφαλιά του Κασάδο πέρασε άουτ χωρίς να κινδυνεύσει ο Διούδης. Με το σκορ στο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία του Παναθηναϊκού όταν το σουτ του Δώνη στο 48ο λεπτό πέρασε άουτ. Στο 62ο λεπτό, το σουτ του Καντά πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 68ο λεπτό, ο Μπουζούκης με υπέροχη μεταβίβαση έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έκανε το σουτ ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς που απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μπουζούκη και αυτός με δυνατό μακρινό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ της Ξάνθης και σημείωσε το 0-1. Στο 89ο λεπτό το σουτ του Μπουλά πέρασε άουτ. Στο 92ο λεπτό, μετά από απομάκρυνση του Κουλιμπαλί, ο Εμμανουηλίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 97ο λεπτό, ο Εμμανουηλίδης έχασε εκ νέου τετ α τετ.

Στο συγκεκριμένο αγώνα ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Οικονόμου, Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ ( 87΄ Εμμανουηλίδη ), Πούγγουρα, Ινσούα, Δώνη ( 74΄ Τσανδάρη ), Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Μπουζούκη ( 79΄ Στάικο ) και Κουρμπέλη.

Έτσι οι “Πράσινοι” μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Αφήστε μια απάντηση