Παναθηναϊκός: Πνίγηκε στη βροχή

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λαμία, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε έναν αγωνιστικό χώρο, που λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν δεν ήταν και ο καλύτερος να παιχτεί ποδόσφαιρο, το “Τριφύλλι” γνώρισε την ήττα με 1-0. Πάντως, η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στη ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Οι “Πράσινοι” παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα καθώς ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπουζούκη, Μαυρομάτη, Κάτσε και Μακέντα. Μάλιστα ο κύριος Δώνης είδε την αναμέτρηση από τα μπουφ του γηπέδου και όχι από τον πάγκο εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν σε τραγική κατάσταση, οι παίκτες και των δύο ομάδων στοίχημα πως έπρεπε πρώτα να κάνουν προσπάθειες για να κρατηθούν όρθιοι και στη συνέχεια να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο αγώνας παιζόταν κυρίως στις δυναμικές μονομαχίες και στις μακρινές μεταβιβάσεις.

Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 11ο λεπτό όταν έπειτα από μακρινή μπαλιά, ο Επστάιν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 38ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιόχανσον, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Λαμίας. Με το σκορ στο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό μετά από σέντρα του Μπεχαράνο, ο Τομάς μπήκε στην περιοχή, ο Πούγγουρας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαράλες, ο οποίος νίκησε τον Διούδη και σημείωσε το 1-0. Στο 62ο λεπτό, ο Διούδης απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Δημούτσου. Στο 69ο λεπτό, μετά από σέντρα του Τσανδάρη, ο Εμμανουηλίδης από ευνοϊκή θέση πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 74ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Βέργο, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το σουτ αλλά πριν περάσει η μπάλα τη τελική γραμμή ο Αντέτζο την απομάκρυνε. Στο 87ο λεπτό το σουτ του Χατζηγιοβάνη από τη μικρή περιοχή πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον ( 70΄ Μουνιέ ), Βέργο, Ινσούα, Τσανδάρη ( 83΄ Δώνη ), Κολοβέτσιο, Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη ( 62΄ Εμμανουηλίδη ), Πούγγουρα και Κουρμπέλη.

Αφήστε μια απάντηση