Παναθηναϊκός: Το όνειρο έσβησε νωρίς

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με στοίχημα την ανατροπή του αποτελέσματος της “Τούμπας”, όπου είχε ηττηθεί με 2-0, προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ωστόσο στη ρεβάνς, το “Τριφύλλι” παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και το όνειρο πρόκρισης τελείωσε νωρίς, καθώς στο 11ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ και κυνηγούσε τέσσερα τέρματα ώστε να προκριθεί. Οι “Πράσινοι” δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στην ολική και μεγάλη ανατροπή, καθώς γνώρισαν την ήττα με σκορ 0-1 και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.  Έτσι ο μεγάλος στόχος που είχε η ομάδα δε θα υλοποιηθεί.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση και να μη μπορούν σε κανένα σημείο του αγώνα να σκεφτούνε ότι μπορούσαν να πετύχουν την υπέρβαση και να αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ.

Ο κύριος Δώνης είδε τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία, να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να μη δημιουργούν επικίνδυνες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος.

Οι παίκτες του πλήρωσαν ένα φτηνό λάθος στις αρχές του αγώνα και στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Έτσι το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και η πρόκριση είχε κριθεί, και ο κύριος Δώνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αγιούμπ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 9ο λεπτό όταν ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε σε θέση βολής τον Χατζηθεοδωρίδη, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 10ο λεπτό, έπειτα από ολιγωρία των αμυντικών του ΠΑΟ, ο Πέλκας τροφοδότησε τον Σβιντέρσκι και αυτός με σουτ από κοντινή απόσταση σημείωσε το 0-1. Στο 23ο λεπτό το σουτ του Μπίσεσβαρ από τα όρια της περιοχής δε βρήκε στόχο. Στο 31ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Ζαχίντ, η μπάλα στρώθηκε στον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε. Στο 82ο λεπτό το σουτ του Άκπομ από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 89ο λεπτό ο Μακέντα από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε το σουτ.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Πούγγουρα, Νατζ (46΄ Αγιούμπ), Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάνη (58΄ Περέα), Σένκεφελντ, Δώνη, Ζαχίντ (70΄ Μπουζούκη), Κουρμπέλη και Μακέντα.

Παρακολουθείστε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση