Παναθηναϊκός: Φιλική ήττα στο Περιστέρι

Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος βρήκαν την ευκαιρία και αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση. Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Το “Τριφύλλι” γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μάντσον στο 75ο λεπτό.

Ο τεχνικός των “Πρασίνων”, Γιώργος Δώνης, είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν αρκετά στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Τρεις από αυτούς τους ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν με την απόδοσή τους και στοιχηματίζουμε ότι έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πρόκειται για τους Ξενόπουλο, Παντελάκη και Θεοχάρη.

Ο πρώτος ήταν πραγματικός κέρβερος κάτω από την εστία. Πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις, καθοδήγησε την άμυνά του με εξαιρετικό τρόπο και γενικά έμπνεε σιγουριά. Ωστόσο το άπιαστο σουτ του Μάντσον δεν του άφησε καν τη δυνατότητα να αντιδράσει.

Ο Παντελάκης μαζί με τον Θεοχάρη αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας. Ο Παντελάκης ήταν αρκετά δυναμικός στις προσωπικές του μονομαχίες, δεν έχασε σχεδόν καμία, και μαζί με τον Θεοχάρη, ο οποίος ήταν πιο εγκεφαλικός συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, έκαναν καίριες επεμβάσεις και συνολικά άφησαν θετικότατες εντυπώσεις.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε και ο Ιταλός επιθετικός Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα.

Το πιο δυσάρεστο που συνέβη στο ματς ήταν οι ρίψεις φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Αυτό ανάγκασε το διαιτητή να διακόψει τη ροή του αγώνα δύο φορές.

Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά έπεσε πάνω στον Ξενόπουλο. Αρχικά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε το μακρινό σουτ του Κυβρακίδη. Στη συνέχεια ο Ούμπιντες βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με σκορ 0-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κυρίως εξαιτίας των αρκετών αλλαγών αλλά και της διακοπής της αναμέτρησης. Στο 75ο λεπτό ο Μάντσον με σουτ από τα 35 μέτρα περίπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ξενόπουλο να αντιδράσει και σημείωσε το 1-0.Ο Ατρόμητος μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του ωστόσο η κεφαλιά του Ρονάλντο στο 89ο λεπτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του “Τριφυλλιού”.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Ξενόπουλο, Τσανδάρη, Ινσούα, Παντελάκη, Μαυρομάτη, Χατζηθεοδωρίδη, Σεχού, Καμπετσή, Θεοχάρη, Κουντουριώτη και Γιόχανσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν και οι Σιφναίος, Χατζηγιοβάνης, Ηλιάδης, Πούγγουρας,  Αποστολάκης, Μαυρούδης και Μακέντα.

Αφήστε μια απάντηση