Παρουσιάστηκαν από τον Παναθηναϊκό οι Δώνης και Νταμπίζας

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε και επίσημα τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη, και τον νέο τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα.

Οι δυο τους στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν για να παρουσιαστούν με κάθε επισημότητα από το “Τριφύλλι” εμφανίστηκαν αρκετά χαρούμενοι και χαμογελαστοί για την επιλογή που έκαναν να επιστρέψουν στην ομάδα.

Οι δύο άντρες τόνισαν πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις αλλά ταυτόχρονα υπάρχει πίστη στο πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα προκειμένου να επιστρέψει η ηρεμία.

Ο κύριος Δώνης δήλωσε ότι πάντα υπήρχε στο μυαλό του η ιδέα να βρεθεί κάποια μέρα στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Θεωρεί ότι είναι ιδανικό για τον ίδιο το γεγονός ότι θα δουλέψει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Το συναισθηματικό κομμάτι τον οδήγησε στο να πάρει την απόφαση και να επιστρέψει στους “Πράσινους” και τόνισε ότι θέλει να υπάρχει πάντα ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα δουλεύει. Στόχος του όπως ανέφερε είναι να κάνει μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική, με ρεαλισμό και απόλυτα συνειδητοποιημένη για να αντιμετωπίσει όποια δυσκολία θα βρει μπροστά της. Θα αντικαταστήσει τη λέξη “άλλοθι” που υπήρξε στο λεξιλόγιο των ποδοσφαιριστών του την περασμένη σεζόν, με την λέξη “απαίτηση” που θα κυριαρχεί. Ακόμη, δήλωσε πως υπάρχει αγωνιστικό πλάνο και πλάνο για την εξέλιξη των νέων παικτών και αυτό θα ακολουθηθεί για να φτάσει στο επίπεδο ανταγωνισμού που θέλει. Τέλος θεωρεί ότι ανεξαρτήτου ηλικίας των ποδοσφαιριστών του, πρέπει να μάθουν να βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο ως νικητές γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει.

Από την πλευρά του ο κύριος Νταμπίζας έκανε λόγο ότι πρέπει να υπάρξει οικονομικός εξ ορθολογισμός. Τόνισε ότι όσοι ανήκουν στον σύλλογο πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την κατάσταση που επικρατεί. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κρυφτεί πίσω από μία δύσκολη κατάσταση και αυτό που επιθυμεί είναι να δημιουργηθεί μία προοπτική εξέλιξης που θα έχει μόνο αγωνιστικές απαιτήσεις. Ακόμη είπε ότι δεν είναι τρελός επειδή διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Τέλος του έγινε ερώτηση σχετικά με το γήπεδο και ο ίδιος απάντησε ότι προτιμάει να “ζει στη γυάλα του”.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυρίου Δώνη και του κυρίου Νταμπίζα, ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί η καινούργια φανέλα. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 18 Αυγούστου στο φιλικό που θα δώσει η ομάδα με αντίπαλο την Λαμία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσημη παρουσίαση του Γιώργο Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα

Αφήστε μια απάντηση