Πλήρωσε τα αμυντικά του κενά ο Παναθηναϊκός

Την δεύτερη φιλική αναμέτρηση σε διάστημα λίγων ημερών έδωσε ο Παναθηναϊκός. Το “Τριφύλλι” βρέθηκε αντιμέτωπο με την βελγική Αντβέρπ. Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου και διεξήχθη στην Ολλανδία.

Στην αναμέτρηση οι “Πράσινοι” θα στοιχημάτιζε κανείς πως παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας και προηγήθηκαν στο σκορ χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Στάικος. Στην επανάληψη, ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να ισορροπήσει το ματς και χάρη σε δύο αμυντικές ολιγωρίες των αμυντικών του Παναθηναϊκού ανέτρεψε το σκορ και έφυγε νικήτρια με 2-1.

Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3 – 4 – 2 – 1 και προέβη σε μία αλλαγή στην βασική του ενδεκάδα. Θέση σε αυτή πήρε ο Στάικος, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάτσε.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον σύλλογο πραγματοποίησε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Αυτό είναι διάρκειας τριών ετών.

Από την αναμέτρηση τραυματίας αποχώρησε στο 53ο λεπτό ο Ινσούα. Ο 27χρονος αριστερός αμυντικός είχε μία δυνατή σύγκρουση με τον Γιαταμπαρέ, έγινε αναγκαστική αλλαγή και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου υποβασταζόμενος. Οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν γόνατο με γόνατο. Όταν ολοκληρώθηκε το ματς, ο Αργεντίνος έκανε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση στο αριστερό του γόνατο. Η κατάστασή του δεν είναι ασυχητική, ωστόσο θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου τέσσερις μέρες και θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 15ο λεπτό, όταν έπειτα από ολιγωρία των αμυντικών του Παναθηναϊκού η μπάλα έφτασε στον Οβούσου, ο οποίος όμως δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και ο Κολοβέτσιος το απομάκρυνε. Στη συνέχεια το σουτ του Γιαταμπαρέ πέρασε άουτ. Στο 28ο λεπτό το σουτ του Ρεγκάκου δεν ανυσήχησε τον τερματοφύλακα της Αντβέρπ. Στο 36ο λεπτό, το σουτ του Κουλιμπαλί πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 44ο λεπτό, ο Μουνιέ μετά από ωραία ατομική ενέργεια γύρισε στον Στάικο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή σημείωσε το 0-1. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης η Αντβέρπ ισοφάρισε. Στο 49ο λεπτό, ο Μπολινγκί αφού πρώτα νίκησε δύο “Πράσινους” αμυντικούς στον αέρα, με κεφαλιά τροφοδότησε τον Χαρούν και αυτός με σουτ σε κενή εστία πέτυχε το 1-1. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του φέρει ο Κότσαρης, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο. Στο 52ο λεπτό μετά από αντεπίθεση της Αντβέρπ, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Χάιρεμανς, ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε σωστά και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1. Στο 81ο λεπτό το σουτ του Γιαταμπαρέ πέρασε άουτ. Στο 85ο λεπτό, ο γκολκίπερ της βελγικής ομάδας απέκρουσε αρκετά δύσκολα το μακρινό σουτ του Κάτσε.

Στο ματς ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη ( 46΄ Κότσαρη ), Κουλιμπαλί (67΄ Οικονομόπουλο ), Κολοβέτσιο ( 80΄ Αποστολάκη ), Χατζηγιοβάνη ( 46΄ Μπουζούκη ), Ρεγκάκο ( 64΄ Πίσπα ), Δώνη ( 64΄ Τσανδάρη ), Ινσούα ( 55΄  Χατζηθεοδωρίδη ), Οικονόμου ( 64΄ Θεοχάρη ), Στάικο ( 46΄ Κάτσε ), Γιόχανσον ( 64΄ Μαυρομάτη ) και Μουνιέ ( 67΄ Κουντουριώτη ).

Αφήστε μια απάντηση