Πλήρωσε το… λάθος του Ζαχίντ ο Παναθηναϊκός

Την αποβολή του Γκάγιας Ζαχίντ στοίχημα πως πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φεντερίκο Μακέντα, αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Νορβηγού μέσου και τελικά αναδείχθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Το πρώτο μέρος θα ξεχασθεί γρήγορα, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώθηκαν περισσότερο στις προσωπικές μονομαχίες με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αρκετά λάθη και να μη μπορέσουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι “Πράσινοι” άνοιξαν το σκορ στο 51ο λεπτό. Έπειτα είχαν τις ευκαιρίες τους προκειμένου να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως τις σπατάλησαν. Δεκατρία λεπτά αργότερα, έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της ανόητης αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαχίντ.

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και ισοφάρισε στο 81ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, δημιούργησε στη συνέχεια ευκαιρίες, με κυριότερη όλων αυτή του Περέα στις καθυστερήσεις, όμως το τελικό σκορ δεν άλλαξε και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τρίπολη.

Μελανό σημείο του αγώνα αποτελεί ο τραυματισμός του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Ο νεαρός άσος κατά τη διάρκεια του ματς υπέστη διάστρεμμα με συνέπεια να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 60ο λεπτό. Η κατάστασή του εμπνέει ανησυχία, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες όταν και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Όσον αφορά την εικόνα της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο 36ο λεπτό όταν ο Χατζηγιοβάνης από πλάγια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε σταθερά. Στο 38ο λεπτό ο Μαρκ Φερνάντες επιχείρησε διαγώνιο σουτ όμως ο Διούδης δίχως να δυσκολευτεί μπλόκαρε σταθερά. Στο 47ο λεπτό ο Τασουλής ανέτρεψε τον Νατζ και ο διαιτητής έπειτα από χρήση VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μακέντα με διπλή προσπάθεια από την άσπρη βούλα σημείωσε το 0-1. Στο 59ο λεπτό ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Κώτσιρα από τα όρια της περιοχής. Στο 69ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ντέλετιτς, ο Λουίς Φερνάντες πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα. Στο 85ο λεπτό μετά από σέντρα του Σίτο, η μπάλα έφτασε στον Χουαρέγκι, ο οποίος με πλασέ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 91ο λεπτό ο Περέα έπειτα από προσωπική ενέργεια βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ από πλάγια θέση όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 95ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Ανουάρ, ο Περέα από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα, με συνέπεια αυτή να περάσει άουτ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Νούνες, Χατζηθεοδωρίδη (60΄ Αλεξανδρόπουλο), Πούγγουρα, Αποστολάκη, Χατζηγιοβάνη (63΄ Μπουζούκη), Κουρμπέλη, Νατζ, Ανουάρ, Μακέντα (76΄ Περέα) και Ζαχίντ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση