Σε τροχιά play off με τη νίκη επί του Πανιωνίου

Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός στην εντός έδρας αναμέτρησή του με αντίπαλο τον Πανιώνιο για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα, επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του με σκορ 3-0 και επέστρεψε στις νίκες. Τα τέρματα σημείωσαν οι Χρήστος Δώνης, Εμάνουελ Ινσούα και Φεντερίκο Μακέντα.

Οι “Πράσινοι” δε συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση και στοίχημα πως είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ωστόσο σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες με κυριότερη όλων το χαμένο πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Με τη νίκη τους αυτή, βρέθηκαν εκ νέου σε τροχιά play off αφού πλέον βρίσκονται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού για το 2020.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά να παίρνουν τα ηνία του ματς. Οι παίκτες του έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα. Η ανωτερότητά τους καρποφόρησε σχετικά νωρίς και στη συνέχεια έφτασαν εύκολα στους τρεις βαθμούς και στη νίκη.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης έγινε στο 6ο λεπτό όταν έπειτα από γύρισμα του Ζαχίντ, ο Μακέντα έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά πριν περάσει η μπάλα τη τελική γραμμή ο Ντομίνγκες την απομάκρυνε. Στο 7ο λεπτό ο Ζαχίντ τροφοδότησε τον Γιόχανσον, αυτός γύρισε στον Δώνη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση από κοντινή απόσταση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 14ο λεπτό ο Δώνης με συρτό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο 45ο λεπτό ο Ζαχίντ με υπέροχη μεταβίβαση έβγαλε τον Μακέντα σε θέση βολής και αυτός με υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 52ο λεπτό ο Δώνης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά ο Μαλέρπ μπλόκαρε σταθερά. Στο 59ο λεπτό ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που επιχείρησε ο Τσιλούλης. Στο 61ο λεπτό το σουτ του Μπουζούκη βρήκε στο χέρι του Σαραμαντά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Μαλέρπ. Στο 64ο λεπτό έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γιόχανσον, ο Ινσούα με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-0. Στο 81ο λεπτό μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μπεκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 87ο λεπτό ο Κολοβός επιχείρησε γυριστό σουτ όμως ο Μαλέρπ με υπερένταση το έδιωξε σε κόρνερ.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Γιόχανσον, Μπουζούκη (73΄ Μπεκ), Σένκεφελντ, Ινσούα, Ζαχίντ (70΄ Κολοβό), Πούγγουρα, Δώνη, Χατζηγιοβάνη, Μακέντα (73΄ Καμπετσή) και Κουρμπέλη.

Δείτε τα γκολ των πρασίνων

Αφήστε μια απάντηση