Στο “Νησί των Φαιάκων” δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, όταν και επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Ξάνθης. Σκόρερ της ομάδας ήταν ο Καρέλλης στο 67ο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες είχε υποστεί τρεις ήττες και απέσπασε μία ισοπαλία. Παρόλα αυτά, οι “πράσινοι” διατηρήθηκαν μπροστά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, αφού και ο τελευταίος δεν απέφυγε τις γκέλες.

Στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Super League ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα. Το παιχνίδι διεξάγεται την Κυριακή, 3/5/2015, στις 19:30 και η ομάδα που έχει μεγαλύτερο κίνητρο είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, αλλά και γιατί όχι να αυξήσει και τη διαφορά.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου, στοίχημα πως έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού θα στερηθεί των υπηρεσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών του. Συγκεκριμένα, εκτός από τον Μάρκους Μπερκ, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά δεν είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί, απών θα είναι και ο Χάρης Μαυρίας, αλλά και οι Πέτριτς, Λαγός και Δώνης. Έτσι, λοιπόν, ο προπονητής της ομάδας θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς σημαντικά “γρανάζια” της μηχανής.

Από τα υπόλοιπα νέα της ομάδας ξεχωρίζει η είδηση πως ο Γκόρντον Σίντεφελντ θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, αφού αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Ο Κροάτης αμυντικός συμφώνησε με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να κινηθεί για δύο κεντρικούς αμυντικούς την επόμενη μεταγραφική περίοδο, αφού ο Σίντεφελντ αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας.

Ένα από τα ονόματα, το οποίο σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης εξετάζει ο Παναθηναϊκός για το κέντρο της άμυνας, είναι και αυτό του Ντάνι Γουίλσον. Ο εν λόγω παίκτης αγωνίζεται στη σκωτσέζικη Χαρτς και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα της Σκωτίας.

Επιπλέον, φήμες θέλουν το Παναθηναϊκό να κοιτάει και προς Γαλλία μεριά. Συγκεκριμένα, οι “πράσινοι” φέρονται να προσέγγισαν τον Ζερεμί Κλεμέντ, ο οποίος αγωνίζεται στην Σεντ Ετιέν, και παρότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του, δε δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει και τη νέα σεζόν.

Από τα τελευταία ονόματα που ακούστηκαν και φαίνεται να εξετάζει πιο πολύ ο Παναθηναϊκός, είναι και αυτό του κεντρικού αμυντικού Φίλιπ Ελμάντερ, ο οποίος αγωνίζεται στη σουηδική Μάλμε.

Από εκεί και πέρα, εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα και με τον Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Ο Κροάτης φέρεται να έχει πρόταση από την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία προπονητής είναι ο Γιώργος Δώνης.

Αφήστε μια απάντηση