Τέλειωσε όπως άρχισε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ για την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις την τρέχουσα σεζόν ακριβώς όπως τις ξεκίνησε. Δηλαδή έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και έφτασε σε μία εύκολη και εντυπωσιακή νίκη μιας και επικράτησε του Παναιτωλικού με το ευρύ 4-0. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και να κλείνουν τον αντίπαλό τους στα καρέ του. Μάλιστα στο πρώτο μέρος οι παίκτες του πέτυχαν τρία γκολ, κάτι που οι “Πράσινοι” είχαν να πετύχουν εδώ και 88 ματς. Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό, το “Τριφύλλι” έριξε την απόδοσή του, όμως κατάφερε να σκοράρει ακόμη μία φορά χάρη σε γκολ του Εμμανουηλίδη, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Το πέρας του πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11ο λεπτό όταν ο Κότσαρης μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε ο Λουσέρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 12ο λεπτό ο Άργκους ανέτρεψε τον Κάτσε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος νίκησε τον Γιαννακόπουλο και σημείωσε το 1-0. Στο 19ο λεπτό μετά από εξαιρετική συνεργασία του Παναθηναϊκού, η μπάλα έφτασε στον Μακέντα, ο οποίος με σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 2-0. Στο 37ο λεπτό ο Μακέντα μπήκε από πλάγια στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννακόπουλος το απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 39ο λεπτό μετά από εξαιρετική πάσα του Θεοχάρη, ο Μακέντα με σουτ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Με το σκορ αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης πραγματοποιήθηκε στο 51ο λεπτό όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακέντα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 62ο λεπτό ο Κότσαρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και απομάκρυνε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκούγκα. Στο 69ο λεπτό μετά από φάουλ του Λουσέρο, ο Πάολο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 81ο λεπτό ο Καμπετσής έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Γιαννακόπουλος το απέκρουσε, όμως στην συνέχεια ο Εμμανουηλίδης πήρε το ριμπάουντ και με σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Κότσαρη, Θεοχάρη, Τσανδάρη ( 77΄ Καμπετσή ), Κολοβέτσιο, Στάικο, Αρμενάκα ( 66΄ Εμμανουηλίδη ), Πούγγουρα, Χατζηθεοδωρίδη, Μακέντα ( 79΄ Αθανασακόπουλο ), Κάτσε και Χατζηγιοβάνη.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση