Τεσσάρα και κορυφή για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα διατηρούσε την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι “πράσινοι”, όχι μόνο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αλλά να σκορπίσουν στους… τέσσερις ανέμους τον γηπεδούχο, τον οποίο και διέλυσαν με το ευρύ 0-4!

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με αμυντικό χαφ τον Κουτρουμπή και στην τριάδα της επίθεσης τους Καρέλλη, Κλωναρίδη και Νίνη. Το σύστημα αυτό θα στοιχημάτιζε κανείς ότι λειτούργησε άψογα, αφού η γρήγορη επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού έκανε σμπαράλια την αργή άμυνα του Αστέρα.

Σε γενικές γραμμές, ο γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 26ο λεπτό, όταν ο Σίντεφελντ, μετά από σέντρα του Νάνο, έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 0-1. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Αστέρα να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ήρθε το 0-2 από τον Καρέλλη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στον φιλοξενούμενο.

Στην αρχή της επανάληψης είχαμε το ίδιο σκηνικό. Ο Αστέρας πίεζε και προσπαθούσε να μειώσει το σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έβρισκε δίχτυα. Το 0-3 ήρθε ξανά από τον Καρέλλη στο 55’ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάρκους Μπέργκ, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 80ο λεπτό και πέτυχε το ομορφότερο γκολ του αγώνα.

Ο Γιάννης Αναστασίου είδε τους παίκτες του να κάνουν ακριβώς ό,τι τους είχε ζητήσει και μετά το τέλος του αγώνα εξήρε την προσπάθειά τους. Επιπλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, αλλά επισήμανε πως θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη προσοχή και μαχητικότητα και στα υπόλοιπα παιχνίδια των play off.

Στον Παναθηναϊκό πλέον στρέφονται στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή, 24/5/2015, στις 20:30. Η προετοιμασία της ομάδας για το συγκεκριμένο ματς ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια, οι Πέτριτς και Χουχούμης συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα. Από την άλλη, όμως, όπως τόνισαν από την ομάδα, ο τραυματισμός του Λαγού στο παιχνίδι με τον Αστέρα δεν ήταν κάτι σοβαρό και η αποχή του παίκτη από την προπόνηση ήταν καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Από εκεί και πέρα, ο διορισμός του διαιτητή Αρετόπουλου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για τη δεύτερη αγωνιστική των play off της Super League, δεν άρεσε καθόλου στα μέλη του Παναθηναϊκού. Αυτό έφερε την αντίδραση του υπευθύνου επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νικόλα Βασιλαρά, με τον τελευταίο να προβαίνει σε καυστικό σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, η ΠΑΕ συνεχίζει τις συζητήσεις με τον Εσιέν, ο οποίος ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος της ομάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, το πιθανότερο είναι οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.

Ο Ελβετός δεξιός μπακ Μίκαελ Λανγκ βρίσκονταν στη λίστα με τους πιθανούς στόχους του Παναθηναϊκού για τη δεξιά γραμμή, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Ο εν λόγω παίκτης τελικά συμφώνησε με την ελβετική Βασιλεία, στην οποία και θα συνεχίσει την καριέρα του.

Αφήστε μια απάντηση